Tena Martinec dvostruka prvakinja Hrvatske

U subotu i nedjelju, 19. i 20.06.2021., u Čakovcu je u organizaciji Atletskog kluba „Međimurje” i Hrvatskog atletskog saveza održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete-kinje i mlađe kadete-kinje. Natjecanja su se odvijala na atletskim stazama na Stadionu SRC „Mladost” u Čakovcu uz sudjelovanje 50 klubova iz cijele Hrvatske i 622 atletičara natjecatelja. Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica u dva dana vikenda na ovom natjecanju predstavljalo je 6 natjecatelja/ica, s 10 startnih mjesta u 8 atletskih disciplina.

Na natjecanju su nastupili: Ivan Toma Aščićmlađi kadet: 400 m (subota) i 800 m (nedjelja), Livia Debelićkadetkinja: 300 m (subota) i štafeta 4 × 300 m (nedjelja), Tena Martineckadetkinja: 300  (subota) , 600 m i štafeta 4 × 300 (nedjelja), Tara Petračićkadetkinja: 300 m (subota), 600 m i štafeta 4 × 300 m (nedjelja), Tena Petračićkadetkinja: 1500 m, (subota) , 600 m i štafeta 4 × 300 (nedjelja) i Zeta Hećimović Obradović mlađa kadetkinja  400 m (subota) i 800 m  nedjelja).

Natjecanja su se odvijala po izuzetno visokim dnevnim temperaturama, ali to kao da je bio motiv više našoj Teni Martinec da napravi „pakleni rezultat” u disciplini 300 m za kadetkinje. Tena jednostavno konkurenciji nije ostavila niti minimalnu priliku da je itko ugrozi u plasmanu. U cilj ulazi prva od 58 natjecateljica sa svojim novim osobnim rekordom koji sada iznosi nevjerojatnih 40:53 sekunde, i postaje nova kadetska prvakinja Hrvatske u ovoj disciplini.

Prvog dana natjecanja odličan rezultat napravio je i Ivan Toma Aščić u disciplini 400 m (mlađi kadeti), koji je ovu dionicu istrčao za 59:06 sekunde, što je bilo dovoljno za 5. mjesto u ukupnom plasmanu. Veliki rezultatski napredak ostvarila je naša mlađa kadetkinja Zeta Hećimović Obradović, koja je u istoj disciplini istrčala stazu u vremenu 1:04,03 i time popravila svoj osobni rekord za više od 4 sekunde, što joj je u jakoj konkurenciji mlađih kadetkinja bilo dovoljno za ukupan plaman na 9. mjesto od  46 natjecateljica. Bravo Zeta!!

Drugog dana natjecanja (nedjelja), prva na scenu iz naše Atletske škole nastupa Tena Martinec, ali ovaj put na duplo dužoj dionici od 600 m i uz rame respektabilnim protivnicama i top trkačicama ovoga uzrasta. Ponovno je temperatura zraka slična onoj u Sahari, ali uz otegotnu okolnost koju za sobom nosi vlažnost zraka od 50%. Odlično pripremljena Tena Martinec odlučila je na atletskoj stazi svima prezentirati svoju moć i u furioznom finišu kroz cilj prolazi prva te se kiti još jednom titulom prvakinje Hrvatske s vremenom 1:36,78, ostavivši iza sebe moćne trkačice AK Agram, AK Split, AK Kvarner Rijeka i njih još 33 u ukupnom poretku ciljne liste. Ne treba niti naglašavati da je u ovoj disciplini Tena popravila svoj osobni rekord za 3 sekunde.

Ivan Toma Aščić na trci 800 m za mlađe kadete popravlja svoj osobni rekord za velikih 7 sekundi, ali to mu je bilo dovoljno za plasman na četvrtu poziciju ukupnog poretka s vremenom 2:18,00 min. Vjerujemo da je ovo Ivanu jedno veliko iskustvo i poticaj za daljnji rad i trening s kojim će na nadolazećim prvenstvima sigurno napredovati u plasmanu na natjecanjima ovoga ranga.

Zeta Hećimović Obradović u istoj disciplini za mlađe kadetkinje u cilj ulazi s vremenom 2:36,59 i popravlja svoj osobni rekord za 2 sekunde te se u ukupnom poretku plasirala na 17 mjesto od 38 natjecateljica – zlatna sredina.

I na kraju ovog uspješnog vikenda, Atletska škola nastupa u štafeti 4 × 300 m u sastavu: Livija Debelić, Tara Petračić, Tena Petračić i Tena Martinec. U cilj ulaze s vremenom 2:57,16, što je bilo dovoljno za plasman na 6 poziciju od ukupno 11 štafeta. Čestitke upućujemo svim našim natjecateljima i treneru.

Već slijedećeg vikenda, 26 i 27.06.2021., naši atletičari nastupit će na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore/ke koje će se održati u Varaždinu.

Ukupni rezultati Prvanestva Hrvatske za kadete/tkinje su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.