Održana godišnja sjednica Skupštine MK Velika Gorica za 2020. godinu

U ponedjeljak, 25.01.2021., održana je godišnja Izborna sjednica Skupštine Maraton kluba Velika Gorica za 2020. Zbog izvanrednih okolnosti sjednica je održana u online uvjetima.

Sjednicu su predvodili predsjednik Kluba, g. Darko Batković, dopredsjednica Kluba, gđa. Tajana Obradović i tajnik Kluba, g. Bruno Škrinjarić.

Izvršni odbor Kluba prezentirao je rezultate Kluba u 2020. godini kao i plan rada Kluba za tekuću godinu.

Od važnijih atletskih rezultata u 2019. posebno je istaknuto nekoliko dostignuća naših članova. Počinjemo s Ninom Vuković, našom reprezentativkom,  još uvijek juniorkom koja je ponovo potvrdila 3. kategoriju „vrhunski sportaš“, dvoranska je prvakinja Hrvatska na 800 m, te srebrna na otvorenom prvenstvu Hrvatske na 800m  za juniorke. Tena Petračić, naša mlađa kadetkinja, osvaja 1. mjesto na Dvoranskom PH na 800 m, gdje postavlja i novi državni rekord, osvaja dva 2. mjesta na otvorenom PH na 400 m i 800 m za mlađe kadetkinje. Livija Debelić, kao mlađa kadetkinja, osvaja 2. mjesto na Dvoranskom PH na 800 m, te dva 3. mjesta na otvorenom PH za mlađe kadetkinje na 400 m i 800m. Ema Vuković, kadetkinja, na otvorenom PH za kadetkinje osvaja 4. mjesto na utrci od 600 m. Tena Martinec, kadetkinja, na otvorenom PH za kadetkinje osvaja 6. mjesto na utrci od 600 m. Na PH u štafeti 600 m – 400 m – 200 m – 800 m, naša štafeta kadetkinje osvaja 3. mjesto iako u sastavu imamo još uvijek tri mlađe kadetkinje.

Od naših seniora, valja izdvojiti Brunu Škrinjarića, koji je osvojio ukupno zlatna odličja na Vrbovec ceneru, Karlovac ceneru i Ozalj&Vrhovac trailu, srebrna odličja na Osijek polumaratonu i utrci na 5 km “Pozdrav domovini” u Zadru, te bronačnu medalju u ukupnom poretku na Plitvice polumaratonu.

U 2021., ako će to epidemiološki uvjeti dozvoljavati, Klub nastavlja sa svim redovitim projektima: Atletska škola, program Život u pokretu, Turopoljska trka, Dječji jesenski kros, Turopoljska liga trčanja, Turopoljska fašnička trka te Sretna trka. Plan rada za 2021. su jednoglasno usvojeni.

Kako je ovo ujedno bila i izborna sjednica, pošto trenutnom vodstvu Kluba ističu mandati krajem siječnja ove godine, izglasano je novo “staro” vodstvo Kluba. Za predsjednika Kluba je izabran g. Darko Batković a za dopredsjednicu gđa. Tajana Obradović. Uz njih, u Izvršni odbor Kluba također ulaze i Bruno Škrinjarić, Danijela Parabić i Želimir Delač.

Naposljetku, u Klubu su izrazili zahvalu Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica, Gradu Velika Gorica, Zagrebačkoj županiji, Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, Turističkoj zajednici grada Velika Gorica, DVD-u Turopolje, Gradskom društvu crvenog križa grada Velika Gorica, Školskom sportskom savezu Velika Gorica te brojnim drugim suradnicima i pokroviteljima na dosadašnjoj suradnji te se nadaju nastavku iste u budućnosti.