Novi osobni rekordi na Zagreb proljetnom polumaratonu

U nedjelju, 27.3.2022., održan je Zagreb proljetni polumaraton u samom srcu hrvatske metropole. Naš je Klub nastupio s pet natjecatelja – klupske boje su branili Vedran Planinšek, Josip Martinović, Jasna Mikulić, Hrvoje Mikulić i Lucija Sever.

Od pripadnica ljepšeg spola koje su branile klupske boje, prva u cilj ulazi sjajna Lucija Sever, kojoj je ovo prvi službeni polumaraton! I definitivno će joj ostati u sjećanju. Naime, u cilj ulazi u vremenu 1:39:38 te odnosi ukupnu pobjedu u kategoriji juniorka. Lucija je veoma visoko postavila ljestvicu odmah na svojoj prvoj dugoprogaškoj utrci te joj želimo puno dobrih rezultata i što manje ozljeda u nadolazećem periodu. Naša druga polumaratonka Jasna Mikulić utrku završava za 1:55:43 te se penje na 7. mjesto u kategoriji Ž45.

Od naših polumaratonaca prvi u cilj ulazi Vedran Planinšek s vremenom 1:26:15 te se penje na 6. mjesto u kategoriji M35. Nešto nakon Vedrana, ciljem prolazi i Josip Martinović s vremenom 1:30:43, čime postavlja svoj novi osobni rekord na ovog udaljenosti i penje se na 20. mjesto u kategoriji M35. Konačno, Hrvoje Mikulić također postavlja novi osobni rekord na polumaratonu, koji sada stoji na 1:37:05, te se penje na 21. mjesto u kategoriji M45.

Čestitamo našim dugoprugašima na još jednoj odlično odrađenoj utrci. Sljedeća utrka u sklopu Hrvatske atletske cestovne lige (HACL) gdje nastupa i naš Klub je Osijek polumaraton, koji se održava 9. travnja u srcu Slavonije.

Ukupni rezultati Zagreb proljetnog polumaratona su dostupni ovdje.