Nina Vuković dvostruka prvakinja Hrvatske

U Čakovcu je u subotu i nedjelju, 03. i 04.07.2021., na stadionu SRC „Mladost” održano je pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za juniore/ke u organizaciji Atletskog kluba „Međimurje” Čakovec. Nastupilo je 31 klubova i 249 natjecatelja iz cijele Hrvatske. U subotu je također održan i Risnjak trail gdje su nastupili naši Martin Pečnik i Lana Pečnik. U subotu je isto tako održano 3. kolo Hrvatske triatlon lige, ovoga puta u Preluku pored Rijeke, gdje je nastupio naš Bruno Škrinjarić. Bogat sportski vikend za naše članove završava u nedjelju, kada je održano 36. izdanje Plitvice maratona, gdje je boje našeg Kluba branio Danijel Trgovac.

Krenimo redom, od naših mlađih članova. Boje Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za juniore/ke branili su juniorke:  Nina Vuković na 400 m i 800 m, Anja Petračić na 3000 m sa zaprekama, Lucija Sever na 800 m, i junior Martin Marčec na 5000 m. Prvi  dan natjecanja donosi zlato Nini Vuković u disciplini 400 m. Kroz cilj prolazi superiorno s vremenom 56,01 sekunde, i na taj način postaje juniorska prvakinja Hrvatske, a iza sebe ostavlja 20 preko natjecateljica. Druga predstavnica naše Atletske škole, Anja Petračić, trčala je trku 3000 m sa zaprekama i u ciljnu crtu prelazi kao sedmoplasirana natjecateljica ove zahtjevne discipline s vremenom 14:25,88 minute. Bravo cure!!

Drugog dana Prvenstva Hrvatske na tartan stazu prvo su istrčale Nina Vuković i Lucija Sever u disciplini 800 m za juniorke, koje su bile raspoređene u dvije jakosne skupine s ukupno 19 natjecateljica.  Na ovoj dionici Nina je apsolutno kontrolirala trku od starta do ulaska u cilja  s vremenom  2:11,84 minute, i odnosi titulu najbolje Hrvatske juniorske osamsto-metrašice. Na istoj trci Lucija Sever zauzima 16. mjesto s rezultatom 2:37,52 minute. Nakon cura u trci na 5000 m nastupio je naš junior Martin Marčec te zauzima 6. mjesto s vremenom 17:56.18.

Nakon više od trideset različitih pojedinačnih, ekipnih, i nastupa u štafetnim i kros trkama te na Prvenstvima Hrvatske (u dvorani i na atletskoj stazi), Atletskim mitinzima i Atletskoj ligi – sjever, uz ukupno 195 pojedinačnih nastupa članova naše Atletske škole u periodu od veljače do lipnja mjeseca 2021., naši mladi atletičari odlaze na kraći, ali zasluženi odmor. Već kroz desetak dana svi se vraćaju redovitim treninzima, a prvi službeni nastup na atletskoj stazi na rasporedu je 28. i 29.08.2021. kada će se održati 5. kolo Hrvatske atletske lige – sjever.

Krenimo i s ostalim rezultatima koje su naši članovi postigli ovog vikenda.

U subotu je također održan i Risnjak trail gdje su nastupili naši seniori Lana Pečnik i Martin Pečnik. Lana nam prenosi svoje doživljaje: “Danas smo trčali na prekrasnom Risnjaku. Ok neki su se kotrljali, ali ciljevi su ostvareni 😊. Martin Pečnik je ostvario svoj cilj otrčati dugu stazu od 30 km ispod 4 sata (3:44:04), dok sam ja kratku stazu od 17 km odradila za 2:33:23. Prezadovoljni smo, a tko hoće isprobati, ova kostolomna staza je za svaku preporuku”.

Danijel Trgovac je nastupio na još jednom izdanju Plitvice maratona, koji slovi kao jedan od najtežih maratona u Hrvatskoj uzevši u obzir puno brda na ruti utrke. No Danijel se odlično snašao i distancu od 42,2 km sa skoro 650 metara ukupne visinske razlike završava za 3:47:03.

3. kolo Hrvatske triatlon lige održano je u Preluku pored Rijeke sa uzorkom u sprint triatlonu, u organizaciji Triatlon kluba Matulji. Naš je Bruno Škrinjarić ovdje zauzeo ukupno 8. mjesto kao i zlato i svojoj dobnoj kategoriji. Bruno prenosi svoje doživljaje: “Plivanje je bilo dosta teško pošto je baš prije utrke vjetar malo ojačao što je stvorilo dosta valova, pa je povećana frekvencija zaveslaja svakako došla do izražaja. Kod bajka, sve standardno – vožnja u grupi, većinom naprijed, i dostizanje ovih bržih plivača, a na ruku je svakako išla brdovita staza. Konačno, s trčanjem sam super zadovoljan pošto sam imao prvo vrijeme trčanja”. Za Brunu slijedi mali odmor od triatlona s par trail utrka i nešto kraćih trkačkih cestovnih utrka.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za juniore/ke su dostupni ovdje, rezultati Risnjak traila su dostupni ovdje, rezultati 3. kola Hrvatske triatlon lige dostupni su ovdje, rezultati Plitvice maratona dostupni su ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.