Limači i limačice se uspješno natjecali u Sisku, osvojena jedna medalja

Treće kolo Hrvatske atletske lige Sjever za limače i limačice, održano u Sisku, bilo je jedino natjecanje na kojem smo ekipno nastupili proteklog vikenda. Osim toga, odrasli članovi Maraton kluba Velika Gorica natjecali su se na još nekoliko utrka.

U organizaciji Atletskog kluba Sisak u nedjelju 4. lipnja je na Gradskom stadionu u Sisku održan miting HALS-a za limače i limačice. Postignuti su dosta dobri rezultati, a osvojena je i jedna medalja.

U utrci na 60 metara među limačima 2012. godište naš Leon Žagar bio je drugi najbrži, s rezultatom 9.15 sekundi, osvojivši srebrnu medalju. u istoj se disciplini natjecao i Denis Kujundžić, osvojivši sedmo mjesto rezultatom 10.40 sekundi. Leon Žagar natjecao se i u bacanju vortexa, osvojivši sedmo mjesto s rezultatom 24,51 metar.

I među malo mlađim limačima (2013. godište) imali smo predstavnika u utrci na 60 metara, a Vigo Šušnjić je s rezultatom 9.92 osvojio šesto mjesto od četrnaest trkača. Vigo se također natjecao u skoku u dalj, a rezultat od 3.55 metara bio je dovoljan za šesto mjesto.

Odličan nastup je među limačicama 2013. godište imala Ema Gilja u utrci na 60 metara. Osvojila je sedmo mjesto od 23 trkačice, s rezultatom 9.63 sekunde. Emina druga disciplina bio je skok u dalj, a skokom od 3,26 metara osvojila je deveto mjesto među 23 natjecateljice.

Ivan Jurić bio je odličan među limačima 2014. godište u utrci na 60 metara. Do cilja je došao za 10,34 sekunde, što je bilo dovoljno za peto mjesto od 22 trkača.

Limačice 2014. godišta i mlađe bile su najbrojnija kategorija u utrci na 60 metara, a među njih 35 naša Anamarija Jurić je osvojila 14. mjesto, s rezultatom 10,27 sekundi. Anamarija se okušala i u skoku u dalj, a s rezultatom 2,90 metara osvojila je 13. mjesto među 32 natjecateljice.

Naši su najmlađi članovi zabilježili i nastup u štafetnoj utrci 4×60 metara, u sastavu Šušnjić, Jurić, Kujundžić i Žagar. S rezultatom 40,35 sekundi osvojili su šesto mjesto. U ekipnom poretku limača MKVG je među 18 klubova koji su nastupili osvojio 8. mjesto. Među limačicama, bili smo 16. od 20 klubova.

Sljedeće natjecnje u Hrvatskoj atletskoj lici Sjever za limače i limačice bit će odgođeno 2. kolo, u nedjelju 11. lipnja na Gradskom stadionu u Križevcima. Imamo dobre vijesti i iz 1. Hrvatske atletske cestovne lige. Nakon što su zbrojeni bodovi s Jaskanskog polumaratona, objavljen je poredak nakon sedam kola liga i Maraton klub Velika Gorica nalazi se na fantastičnom četvrtom mjestu među 43 kluba u poretku lige. Bolji su samo AK Fit Zaprešić, AK Sljeme i AK Žumberak.

U pojedinačnom poretku HACL-a, Vedrana Janjić i dalje je među najboljim hrvatskim trkačicama. Drži treće mjesto, ispred nje su samo Tea Faber i Ines Jozić. I Jasna Mikulić ima puno bodova i na 13. je mjestu. Od trkača, najbolje plasirani je Danijel Trgovac na 23. mjestu, a dva mjesta iza njega je Josip Martinović.

U međuvremenu je održan Plitvički maraton kao 8. kolo HACL, bez naših predstavnika, a sljedeća utrka lige je Karlovački cener 16. lipnja. Na toj utrci bit ćemo u punom sastavu za osvajanje novih bodova.

Naši triatlonci Vedrana Janjić i Bruno Škrinjarić, koji na triatlonima nastupaju za TK Swibir i TK Maksimir, proteklog su vikenda bili na otoku Rabu, gdje je održano 2. kolo Hrvatske triatlon lige. Nastupili su u disciplini sprint triatlon, Vedrana je osvojila 18. mjesto među 40 finišerki, a Bruno je bio 20. među 76 muških finišera.

U subotu 3. lipnja na humanitarnoj utrci Run for Down u Zagrebu, kao predstavnik MKVG nastupio je Nedjeljko Babić. Bio je odličan u utrci na 5 kilometara i s rezultatom 23,52 minute osvojio je 19. mjesto među 149 finišera.