Kontinuitet odličnih rezultata za Tenu Martinec

 

U Varaždinu je u subotu i nedjelju, 26. i 27.06.2021., na stadionu SC Sloboda održano pojedinačno Prvenstvo za mlađe juniore/ke u organizaciji Atletskog kluba Sloboda Varaždin. Nastupilo je 41 klub i 296 natjecatelja iz Hrvatske te po jedan klub iz Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su svoja natjecanja odradili van konkurencije. U nedjelju, 27.6.2021., u Donjoj Stubici je također održano i Prvenstvo Hrvatske u Super Sprint triatlonu u organizaciji Triatlon kluba Rudolf Perešin, gdje je nastupio Bruno Škrinjarić.

Boje Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica na ovom natjecanju branili su Tena Martinec kao kadetkinja (s pravom nastupa) na utrkama od 400 m (subota) i 800 m (nedjelja) i naši mlađi juniori: Lucija Sever na 800 m (nedjelja), Martin Marčec na 3000 m (nedjelja) i Anja Petračić na 2000 m sa zaprekama (nedjelja).

Iako je cilj nastupa kadetkinje Tene Martinec na natjecanju starijih uzrasnih kategorija bilo skupljanje natjecateljskog iskustva i arhiviranje trke više u nogama, Tena je ipak odlučila da se tu nešto pita i nju. U odličnom nastupu u najjačoj skupini mlađih juniorki na 400 m Tena se svojom prepoznatljivom borbenošću u prolasku kroz cilj „ugurala” na drugo mjesto i tako postala viceprvakinja Hrvatske za mlađe juniore iako je još uvijek kadetkinja. Veliki uspjeh, odličan rezultat od 57,38 sekunde, i novi osobni rekord u ovoj disciplini kojeg popravlja za 1,42 sekunde.

Drugog dana natjecanja, na trci od 800 m Tena Martinec zauzima osmu poziciju s vremenom 2:23,07 m dok je Lucija Sever u istoj disciplini ukupno dvadeset i sedma s vremenom 2:29,52 čime je popravila svoj osobni rekord za 3 sekunde.

Martin Marčec trčao je trku na 3000 m i u cilj ušao kao desetoplasirani u vremenu 10:30,31, dok je Anja Petračić u trci na 2000 m zauzela šesto mjesto s vremenom 9:25,90.

Bruno Škrinjarić je pak, nakon odrađenih priprema u Pakoštanima, nastupio na Prvenstvu Hrvatske u Super Sprint triatlonu, koje je održano ove nedjelje u Donjoj Stubici u organizaciji Triatlon kluba Rudolf Perešin. Ovo je klasično sprinterska kategorija rezervirana za mlađe natjecatelje, sa svega 375 m plivanja, 10 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja. Bruno je ovo odradio za 37:44 te zauzeo ukupno sedamnaesto mjesto u ukupnom poretku i zlatnu medalju u svojoj dobnoj kategoriji.

Čestitamo svim našim članovima na odličnim nastupima na svim terenima. Slijedećeg vikenda naša Atletska škola nastupa na Prvenstvu Hrvatske za juniore/ke u Čakovcu, Bruno Škrinjarić će nastupiti na 3. kolu Hrvatske triatlon lige u Preluku, dok će boje našeg Kluba na Plitvice maratonu i polumaratonu braniti Danijel Trgovac, Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić!

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore/ke su dostupni ovdje, rezultati Prvenstva Hrvatske u Super Sprint triatlonu su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.