28. Turopoljska trka ipak otkazana

28. Turopoljska trka, koja se originalno trebala održati krajem ožujka ove godine, svoje sljedeće izdanje će morati pričekati do sljedeće godine. Zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 te nesigurnosti u financijsku strukturu Trke, Organizacijski odbor 28. Turopoljske trke donio je tešku, ali i jedinu moguću odluku, a to je OTKAZIVANJE TRKE.

Nakon povećanog broja upita oko održavanja Trke ove godine, ne želeći više držati natjecatelje u neizvjesnosti, Organizacijski odbor Trke je donio odluku o otkazivanju ovogodišnjeg izdanja Trke. Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju U Zagrebačkoj županiji a i cijeloj Hrvatskoj, te uz mnoge nepoznanice oko širenja koronavirusa nakon teniskog turnira u Zadru ali i novih slučajeva zaraze u Zagrebačkoj županiji, želimo svaku mogućnost daljnjeg širenja zaraze svesti na minimum. Pošto Turopoljska trka svake godine redovito okuplja preko četiristotinjak trkača iz cijele Hrvatske a i susjednih zemalja, preko petstotinjak djece osnovnoškolske dobi te brojne gledatelje na ruti gdje Trka prolazi, opasnost od širenja zaraze zbog ovolikog broja ljudi na jednom mjestu je ipak realna. Isto tako, pandemija COVID-19, kao i nedavni potres u Zagrebu, imali su za posljedicu preusmjeravanja financijskih sredstava naših redovitih sponzora bez kojih je organizacija događaja ove magnitude nemoguća.

Uzevši sve ovo u obzir, epidemiološki i financijski rizik organizacije Trke trenutno premašuje njene prednosti, te ne želimo naše sugrađane staviti u neugodnu situaciju okupljajući na jednom mjestu ovoliki broj ljudi. Nadamo se da se već sljedeće godine vraćamo u naš stari termin održavanja Trke.

Svi natjecatelji koji su uplatili startnine za sudjelovanje na ovogodišnjoj Trci će dobiti povrat sredstava. Ljubazno Vas molimo samo da ispunite kratki obrazac za povrat sredstava dostupan na sljedećoj poveznici

 

Organizacijski odbor Turopoljske trke