Završena 17. Turopoljska liga trčanja

U utorak, 30.10.2018., održano je posljednje kolo 17. Turopoljske lige trčanja 2018. te su i proglašeni pobjednici po svim kategorijama.

Kod onih najmlađih, na utrkama od 1 km, pobjedu su uzeli djeca iz obitelji Pečnik – Marta kod djevojčica i Dorian kod dječaka!

Na srednje dugoj distanci od 3,8 km ukupnu je pobjedu kod žena odnijela Anita Sever, ispred drugoplasirane Suzane Majstorović. Kod muškaraca se pak zlatom okitio Bruno Škrinjarić, ispred Danijela Dikšića i Franje Lončara.

Na dugoj distanci od 7,6 km, kod žena se na najviše postolje penje Jasminka Zvonar, odmah ispred Lane Pečnik. Kod muškaraca je zlato pripalo Martinu Pečniku, ispred drugoplasiranog Želimira Delača i trećeplasiranog Nenada Lovreca.

Na utrci brzog hodanja na 3,8 km pobjedu je već standardno odnio Berislav Devčić.

O kvaliteti ovogodišnje Lige govori i podatak da su srušeni svi rekordi od kad se Liga održava u ovom formatu. Kod žena, ponosne vlasnice novih  rekorda na kratkoj i dugoj stazi su Tena Petračić i Jasminka Zvonar. Tena je dionicu od 3,8 km savladala u vremenu 14:55, dok je Jasminka otrčala 7,6 km za 33:59. Kod muškaraca, novi vlasnik rekorda na kratkoj i dugoj stazi je Bruno Škrinjarić s vremenom 12:33, odnosno 26:51. I na brzom hodanju je postavljen novi rekord – naš je Berislav stazu prohodao za 19:49. Čestitamo svim natjecanjima na ovim postignućima. No, rekordi su tu da se ruše tako da već sljedeće godine očekujemo da se ova vremena dodatno spuste.

Čestitamo i svima koji su barem jednom nastupili na Ligi te se nadamo da se vidimo i u još većem broju dogodine!

Ovime je naš Klub i službeno završio ovu natjecateljsku sezonu. Slijedi kratak predah prije početka priprema za sljedeću.