Vuković srebrna na 800m

Proteklog vikenda, 18. i 19.07.2020. održano Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke u Zagrebu gdje je nastupilo troje naših članova.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju 18.07.2020., održanog na stadionu Mladosti u Zagrebu, juniorke Maraton kluba Velika Gorica, Nina Vuković i Anja Petračić, nastupile su na trci 800 m.

U ovoj disciplini posebno je bila atraktivna druga jakosna skupina juniorki, u kojoj je trčala Nina Vuković, jer su startna vremena kod tri atletičarke, među kojima je i Nina, bila unutar jedanaest stotinki sekunde. S pravom se može reći da je atletskom stazom na 800m trčala “skupina smrti”, gdje su cure morale dati svoj maksimum da bi se domogle odličja. U konačnici je tako i bilo, a Nina Vuković u cilj ulazi kao drugoplasirana u vremenu 2:13,82, osvaja srebrnu medalju, a već sada tradicionalno, kada je Nina Vuković u pitanju, postavlja svoj novi osobni i klupski rekord, što je samo preslik odličnog rada njenog trenera Franje Garvanovića i Ninine vrhunske forme.

I naša druga predstavnica Anja Petračić odlično se snašla na ovoj trci te uz veliku borbenost u cilj ulazi s rezultatom 2:46,44.
Čestitamo našim atletičarkama! Treninzi u Atletskoj školi Maraton kluba se nastavljaju, a do novog natjecanja pozivamo djecu i njihove roditelje da nam se pridruže svakog radnog dana od 19.00 sati na sjevernoj tribini ŠRC-a Velika Gorica. Više informacija o aktivnostima i programima kluba možete pronaći na  našim web stranicama .

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za mlađe juniorke su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama.