Škrinjarić srebrni u Osijeku, 4 medalje u Varaždinu

U subotu, 27.06.2020., održan je 16. OsijekFerivi polumaraton gdje su nastupili naših četvero seniora, dok je preko vikenda 27. i 28.06.2020. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete/tkinje i mlađe kadete/tkinje u Varaždinu gdje je nastupilo preko 15-ak naših članova.

U Osijeku su u subotu, 27.06.2020., nastupili su seniori i seniorke Maraton kluba Velika Gorica na 16. Osijek Ferivi polumaratonu, a sa starta je potrčalo četiri stotine i osamdeset polumaratonki i polumaratonaca usijanim ulicama glavnog grada Slavonije (+32 stupnja Celzijusa). Dolazak u cilj posebno je bio trijumfalan za Maraton klub Velika Gorica, jer kao drugoplasirani u ukupnom poretku dolazi naš član Bruno Škrinjarić s vremenom 1:19:36 (osvaja srebrnu medalju), te je premoćno osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji muških seniora. Odličan plasman ostvario je i drugi član muške postave Maraton kluba Velika Gorica Vedran Planinšek koji s vremenom 1:33:16, u cilj ulazi kao desetoplasirani kod muških seniora. Visoke temperature i prilagodba na njih ostavile su malo traga na rezultate preostala dva člana ekspedicije u Osijeku tako da Danijel Trgovac u cilj ulazi kao deseti  kategoriji M40 s vremenom od 1:48:44, a jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji Sanja Klarin, kojoj je ovo polumaratonski prvijenac, zauzela je 7. mjesto kod žena seniorki.

Na sjeverozapadnom dijelu Lijepe naše, u baroknom Varaždinu, održalo se 27. i 28.06.2020. Prvenstvo Hrvatske za kadete/tkinje i mlađe kadete/kinje, uz sudjelovanje četrdeset i sedam atletskih klubova iz cijele Hrvatske. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica uspješno je predstavljalo šesnaest mlađih i starijih kadeta i kadetkinja a nastupali su s trideset startnih mjesta.

Najvrjedniji rezultat prvog dana natjecanja ostvaren je u disciplini 400m za mlađe kadetkinje, gdje su nastupile članice Atletske škole našeg kluba, Tena Petračić  i Livija Debelić, uz 38 starterica ove discipline. Tena u cilj ulazi kao drugoplasirana s vremenom 1:02:22 i postavlja novi klupski rekord za mlađe kadetkinje, dok se Livija penje na treće mjesto s vremenom 1:03:14, što je njen osobni rekord. Na ovoj je utrci još nastupila i Zeta Hećimović Obradović koja ju je završila za 1:08,80 te također postavila svoj novi osobni rekord.

Na utrci od 60m od ukupno 65 šprinterica nastupile su Tara Petračić (vrijeme 8,83 i novi klupski rekord), Chiara Menalo (vrijeme 8,95 i novi osobni rekord) i Paola Petrović (vrijeme 9,17 i novi osobni rekord). Naše mlađe kadetkinje u sastavu Livia Debelić-Tara Petračić-Tena Petračić-Chiara Menalo nastupile su i na štafeti 4×60m te se plasirale na ukupno 5. mjesto s vremenom 33,21 i postavile novi klupski rekord. Od naših mlađih kadeta Vito Jukić je nastupio na utrci od 400m te postigao rezultat od 1:15,06. Kod kadetkinja na utrci od 300m naša Tena Martinec utrku završava s rezultatom 43,95 i postavlja novi klupski rekord, a Lucija Sever s rezultatom 47,57. Kod kadetkinja na utrci od 1500m imali smo također dvije predstavnice – Ivu Karlović Papak i Emu Vuković, koje ove utrku završavaju za 5:34,58 odnosno 5:35,98. Na istoj je utrci naša Antonija Silaj nažalost morala odustati zbog želučanih smetnji. Od naših kadeta prvog dana natjecanja Martin Marčec se natjecao na utrci od 1000m te ju završio s vremenom 3:09,97.

Drugog dana natjecanja na Sportskom centru “Sloboda” s pogledom na osvojene medalje u Varaždinu,  imamo presliku prvog dana, samo u drugoj disciplini. I ovoga puta glavni akteri i osvajačice medalja su mlađe kadetkinje Tena Petračić i Livija Debelić koje su trčale duplo dužu dionicu od one prethodnog dana, onu na 800 m, te u cilj, od ukupno 28 startrerica u ovoj disciplini, ulaze kao drugoplasirana Tena Petračić (vrijeme 2:24,53 i novi osobni i klupski rekord) i trećeplasirana Livija Debelić (vrijeme 2:31,29).Time su naše najuspješnije atletičarke u kategoriji mlađih i starijih kadetkinja poduplale broj medalja na kontu Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica kojeg nose sa ovog natjecanja, što u ukupno iznosi dvije srebrne i dvije brončane medalje.

Čestitamo svima našim članovima na sjajnim rezultatima i osvojenih ukupno 5 medalja ovog natjecateljskog vikenda. Uvjeti natjecanja i u Varaždinu i u Osijeku bili su otežani zbog visoke dnevne temperature ( + 30 stupnjeva na navedene datume) i primjene preporučenih mjera zaštite na virus Covid-19, ali kao pravi sportaši svi su naši članovi viteški odradili svoje utrke uvažavajući činjenicu da su ipak uvjeti bili jednaki za sve.

Ukupni rezultati Osijek Ferivi polumaratona dostupni su ovdje. Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske u za kadete/tkinje i mlađe kadete/tkinje su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama.