Naš Bero uspješan na Otvorenom prvenstvu Slovačke u brzom hodanju

U subotu i nedjelju, 26. i 27. svibnja 2018., član MK Velika Gorica Berislav Devčić uspješno je završio dvije hodačke utrke u Slovačkoj.

U subotu je, u mjestu Borsky Mikulaš održano Otvoreno prvenstvo Slovačke u brzom hodanju na 20 km za seniore i seniorke, te 10 km za juniore i juniorke, te popratne trke mlađih uzrasta i veterana. Bero je nastupio u glavnoj utrci na 20 km i uspješno je završio uz samo jednu opomenu za koljeno. Organizacija je bila odlična, suđenje ozbiljno ali korektno, vrijeme sunčano i vruće.

U nedjelju je cijela hodačka ekspedicija preselila u Hlohovec gdje je održan tradicionalni hodački miting s puno trka svih uzrasta. Bero je ovdje nastupio u veteranskoj utrci na 3 km. Kako je utrka održana u jednom parku, uvjeti su bili puno bolji nego u subotu (gotovo cijela staza bila
je u hladovini). I ovdje je organizacija bila odlična, suđenje također.

Općenito, dojmovi iz Slovačke su prekrasni. Ljudi su ljubazni, trke odlično organizirane, publika koja voli hodanje i bodri sve natjecatelje. Sljedeće godine je 50. izdanje utrke u mjestu Borsky Mikulaš te nema sumnje da će organizatori učiniti sve da, i ovako odličnu organizaciju, podignu na još veći nivo.

Velika galerija slika je dostupna ovdje, a rezultati utrka su dostupni ovdje i ovdje.