Još jedan rezultatski bljesak Atletske škole MK Velika Gorica

Vrlo zanimljivo 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za starije kategorije održano je u subotu, 24.04.2021., na stadionu Atletskog kluba „Sloboda” u Varaždinu. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom okupljanju atletičara iz 29 klubova sjeverozapadne Hrvatske predstavljalo je 23 pojedinačna natjecatelja uz dodatni nastup jedne, ali vrijedne, štafete.

Redoviti i kvalitetni treninzi pod vodstvom g. Franje Gavranovića opet su pokazali da velikogorička atletika ima svoje zaljubljenike i perspektivnu budućnost među najmlađim sugrađanima, što zorno potkrepljuju rezultati i masovnost naših članova na ovom natjecanju.

Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica s ovog natjecanja nosi tri prva mjesta i to redom: Ivan Toma Aščić u kategoriji mlađih kadeta u disciplini 300 m s vremenom 44,47 sek.; Tena Pertačić u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini 1000 m s vremenom 3:12,27;  i, sada već  „pod normalno“, Nina Vuković u kategoriji žena na 600 m nosi pobjedu i postiže svoj osobni rekord s vremenom 1:32,58.

Druga mjesta ostvaruju Tena Martinec u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini 300 m s vremenom 41:84 sek.  te štafeta 4 × 300 m za starije kadetkinje u sastavu Livija Debelić-Tara Petračić-Chiara Menalo-Tena Martinec.

Treća mjesta ostvaruju: atletski svestrana Ema Vuković u disciplini 100 m za starije kadetkinje u vremenu 13,32 (sa samo dvadeset stotinki sekunde iza pobjednice) te uvijek vrijedna i samozatajna Iva Karlović Papak na 1000 m u vremenu 3:20,25.

U disciplini 300 m za mlađe kadetkinje Atletska škola ostvaruje peti plasman sa Zetom Hećimović Obradović, deveto mjesto Petra Knežević i dvadeset i peto mjesto Tara Menalo. U istoj kategoriji za mlađe kadete sedmi je Marko Knežević, a osamnaesti Matej Buljan.

1000 m za mlađe kadete i plasman na šestu poziciju ima Bruno Martinčević,a na 100 m za starije kadetkinje naše članice Livija Debelić i Tara Petračić su jedanaesta odnosno trinaesta pozicija.

Na 1000 m za starije kadetkinje predstavlja nas Brigita Grčić kao petoplasirana. S istim plasmanom samo u kategoriji mlađih juniorki i disciplini 300 m penje se Lucija Sever.

1000 m kod mlađih juniorki sedmo i osmo mjesto zauzimaju Anja Petračić i Antonia Silaj.

I na kraju, u kategoriji mlađih juniora Atletska škola ostvaruje identičan plasman na osmo mjesto i to u kategoriji 300 m za Viktora Benedettia i Martina Marčeca na trci od 1000 m.

S ukupno osvojenih 449 bodova na ovom natjecanju u Klubu smo više nego zadovoljni.

Članovi Maraton kuba Velika Gorica ovim putem žele svim sportašicama i sportašima Zajednice športskih udruga Grada Velika Gorica izraziti podršku za promptni izlazak iz „novog normalnog” i povratak na ono „staro normalno“, kojim bi se otvorila mogućnost redovitih treninga i natjecanja pod jednakim uvjetima za sve kategorije klubova i vrste sportova.  

Ukupni rezultati 2. kola HALS-a su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama.