Članovi MK Velika Gorica nastupili na Kupu Hrvatske, u Kutini i Varaždinu

U nedjelju, 16.9.2018., održao se Kup Hrvatske za seniore i seniorke gdje je boje Kluba branio Berislav Devčić. Održane su također i dvije utrke s bogatom trkčakom tradicijom – 18. Utrka Kutina – Voloder i 24. Varaždinski polumaraton. Iako nisu službeno nastupali za Klub, naši su se članovi rasporedili i prisustvovali “iz gušta” na obje utrke.

 

Berislav se odlično držao na Kupu Hrvatske za seniore i seniorke

Berislav je u teškoj konkurenciji nastupio u dvije discipline – u bacanju kladiva je zauzeo 11. mjesto dok je na utrci brzog hodanja na 5000 m postigao rezultat od 0:29:33,70 te zauzeo 4. mjesto. Čestitamo našem Beri koje je Klubu donio nove bodove.

 

Tihana i Želimir u Varaždinu kao priprema za Zagreb maraton

Na utrci polumaratona u Varaždinu su nastupili Tihana i Želimir Delač. Tihana je polumaraton istrčala za 2:10:07 i zauzela 9. mjesto kod žena seniorki dok je Želimir udaljenost od 21,1 km prevalio za 1:40:39 i osvojio broncu u kategoriji M55.

 

Zvonar, Pečnik i Škrinjarić na podiju u Kutini

Na ipak nešto kraćoj utrci od 15 km na relaciji Kutina – Voloder (u sklopu Voloderskih jeseni) odaziv je naših članova bio nešto veći. Najbrži naš predstavnik bio je Bruno Škrinjarić, koji je 15 km pretrčao za 0:56:18 te završio na 8. mjestu ukupno i 3. kod muških seniora. Nedugo nakon Brune u cilj ulazi i Martin Pečnik s vremenom 1:03:46 što mu je bilo dovoljno za 2. mjesto u kategoriji M35. Kod pripadnica ljepšeg spola, najbža je bila Jasminka Zvonar, koja utrku završava za 1:12:09 te se kiti zlatom u kategoriji Ž50. Naša druga predstavnica, Tatjana Pocrnić, plasirala se na 4. mjesto u kategoriji Ž50 s vremenom 1:22:17.

Koristimo također ovu priliku da čestitamo kolegi maratoncu Gordanu Grdeniću iz prijateljskog gradskog kluba koji je uspio obraniti naslov prvaka na ovoj utrci!

Ukupni rezultati Kupa Hrvatske dostupni su ovdje, utrke u Kutini su dostupni ovdje, a ukupni rezultati iz Varaždina ovdje.

Čestitamo našim članovima na postignutim rezultatima. Klub će sljedećeg vikenda nastupiti na utrci u Lepoglavi a za dva će tjedna naše mlade snage pokazati raskoš trkačkog talenta na ovogodišnjem Dječjem jesenskom krosu Grada Velika Gorica.

 

Novi rekord u maratonu

Naposljetku, kako smo mi pak maraton Klub, željeli bi Vas obavijestiti da je na kejnijac Eluid Kipchoge postavio novi rekord u maratonu u sklopu ovogodišnjeg Berlin maratona. Novi rekord sada stoji na 2:01:40, što je poboljšanje u odnosu na bivši rekord za više od jedne minute. Više o tome pričitajte ovdje. Čestitke Eluidu i nadamo se da će poslužiti kao inspiracija svim trenutnim i budućim naraštajima maratonaca!