Žetva medalja MK Velika Gorica na 2. Sretnoj trci 2018.

U subotu, 21.7.2018., u predivnom zelenom Gorskom kotaru, u selu Gornji kuti, općina Brod Moravice održala se 2. Sretna utrka. Drugu godinu za redom utrka je u suorganizaciji Maraton kluba Velika Gorica i Hrvatske čitaonice sela Gornji kuti koji nastavljaju odličnu suradnju na ovom sportskom projektu. Brežuljci, šuma, hladovina, malo makadama, malo ceste, odlična laklna potpora i super atmosfera… Sve su to obilježja ove, u pravom slimslu, “Sretne” trke. Događaj se sastojao od tri utrke: Glavna utrka na 12 km, utrka građana na 7,5 km te utrka nordijskog hodanja 7,5 km.

Počinjemo s rezultatima glavne utrke na 12 km. Najbrži naš predstavnik bio je Bruno Škrinjarić, koji je utrku završio za 0:50:13 te se okitio broncom u ukupnom poretku. Nedugo nakon Brune u cilj ulazi i Matej Janjić s vremenom 0:54:01 što mu je bilo dovoljno za 5. mjesto ukupno i 2. mjesto u kategoriji muških seniora. Naš treći predstavnik, Mladen Tisaj, utrku je završio za 0:58:20 te zauzeo 8. mjesto ukupno i zlato u kategoriji M45. Nakon Mladena dolazi nam i Želimir Delač, koji utrku završava za 1:00:35 te se penje na 11. mjesto ukupno i uzima zlato u kategoriji M55. Od muških predstavnika tu imamo još i Martina Pečnika koji je 12 km istrčao za 1:01:43 te zauzeo 12. mjesto ukupno i srebro u kategoriji M35.

Od naših ženskih predstavnica na utrci od 12 km prva u cilj ulazi Jasminka Zvonar s vremenom 1:02:03 te zauzima 5. mjesto ukupno kod žena i zlato u kategoriji Ž50. Nakon Jasminke u cilj ulazi i Lana Pečnik s vremenom 1:10:58 (što je poboljšanje u odnosu na prijašnju godinu za više od 8 minuta!) te se penje na 7. mjesto ukpno i osvaja zlato u kategoriji Ž35. Treća naša predstavnica u cilju je Monika Delač koja je 12 km savladala za 1:23:06 i zauzela 14. mjesto ukupno i 4. mjesto u kategoriji žena seniorki. Berbu medalja zaključuje Vesna Fabijanov s vremnom 1:28:40 koja je zauzela 18. mjesto ukupno i broncu u kategoriji Ž50. Posebno valja pohvaliti našu Suzanu Majstorović kojoj je ovo bila prva utrka, no hrabro se držala te postigla rezultat od 1:37:03 te zauzela 22. mjesto ukupno i 5. mjesto u kategoriji Ž35.

Naša jedina predstavnica na utrci građana od 7,5 km bila je Tihana Delač koja je ovu zahtjevnu rutu istrčala za 0:45:36 te zauzela 4. mjesto ukupno.

Na utrci nordijskog hodanja imali smo također jednog predstavnika – našeg čeličnog Esada Tašakovića koji je rutu utrke ishodao za 1:07:58 te zauzeo 4. mjesto ukupno.

Za kraj, valja spomenuti i naše sudionike rekreativne rute hodanja, Dorijana Pečnika, Martu Pečnik, Olivera Parabića, Ivana Majstorovića i Danijelu Parabić koje je tek nekoliko sretnih kolačića djelilo od nagrade.

Čestitamo svim našim članovima na odličnim rezultatima a posebno onima koji su i pomogli u sveukupnoj organizaciji. MK Velika Gorica posebno zahvaljuje svojim kolegama iz Hrvatske čitaonice sela Gornji kuti na odličnoj suradnji oko ove mafestacije te se nadamo uspješnom nastavku suradnje.

Velika fotogalerija slika će uskoro biti dostupna na Facebook stranicama Kluba, a ukupni rezultati utrka su dostupni ovdje.