Vuković vice prvakinja Balkana u štafeti, Petračić vice prvakinja Hrvatske za kadetkinje

Proteklog vikenda, 18. i 19.6.2012., održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete/kinje u Varaždinu. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom međunarodnom natjecanju predstavljale su 3 atletičarke u 5 različitih disciplina. Naša Nina Vuković je pak branila boje Hrvatske na Prvenstvu Balkana za seniore/ke kao članica Hrvatske atletske reprezentacije, koje se održalo 18. i 19. 06.2022. u Craiovi u Rumunjskoj.

Počinjemo s izvještajem s Prvenstva Hrvatske za kadete/kinje

Prvog dana natjecanja, na utrci od 60 m nastupila je naša Tena Petračić, koja trku završava s vremenom 8,58 sec., čime zauzima ukupno 23. mjesto. Livia Debelić je nastupila na utrci od 300 m te s vremenom 44,91 sec. zauzela 25. mjesto. Konačno, prvi dan natjecanja je zaključila Tena Petračić na utrci od 1500 m. Tena je ovu distancu otrčala za 5:12,72 min. te se popela na 9. mjesto.

Drugi dan natjecanja bio je nešto uspješniji za naš Klub, u režiji sestara Petračić. Nakon prošlotjedne pobjede na utrci od 600 m na HAAK Mladost atletskom mitingu, Tena Petračić na istoj utrci ovoga se puta kiti srebrnom medaljom te postaje vice prvakinja Hrvatske. Tena je ovu utrku istrčala za 1:39,99 min. Nakon Tene, na atletsku stazu je izašla i Tara Petračić na sprinterskoj utrci od 100 m, te s vremenom 13,94 sec. zauzima 26. mjesto.

… i završavamo s izvještajem Balkanskog prvenstva za seniore/ke.

Naša dokazana atletičarka Nina Vuković je kao članica Hrvatske atletske reprezentacije nastupila na Balkanskom prvenstvu za seniore/ke, koje se održalo 18. i 19.06.2022. u Craiovi u Rumunjskoj. Prvog dana natjecanja, Nina je nastupila na svojoj najjačoj distanci od 800 m te s vremenom 2:06,87 ukupno zauzela odlično 8. mjesto, ali i postavila svoj novi osobni rekord! Drugog dana natjecanja Nina je nastupila u štafeti 4 × 400 m skupa s ostalim reprezentativkama Klarom Koščak, Veronikom Drljačić i Idom Šimunčić. Svaka je atletičarka odlično odradila svoju dionicu te s ukupnim vremenom 3:39,83 min. osvajaju srebro. Svaka čast na reprezentativnom nastupu!

Slijedećeg vikenda na rasporedu je Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za kadete/tkinje su dostupni ovdje (dan 1, dan 2), rezultati Balkanskog seniorskog prvenstva su dostupni (dan 1, dan 2) a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.