Vikend promocije velikogoričke atletike

Vikend promociju velikogoričke atletike započela je u subotu, 15.05.2021., na vrlo jakom međunarodnom zagrebačkom atletskom mitingu u organizaciji AK Dinamo – Zrinjevac. Boje Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica u iznimno jakoj konkurenciji od 311 atletičara branile su naše mlade atletičarke Nina Vuković, Tena Martinec i Tena Petračić. Osim najkvalitetnijih atletskih klubova iz lijepe naše, na ovom mitingu sudjelovali su i ponajbolji atletičari iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Rumunjske te čak i s Venezuele i Islanda.

A ono što su na mitingu napravile naše mlade nade možemo svrstati u rubriku „atletska rapsodija”. Prvo je na utrci od 400 m svojim hrabrim nastupom sve na stadionu oduševila kadetkinja Tena Martinec, koja je navedenu dužinu istrčala za 59,20 sekundi i s ovim rezultatom zauzela prvo mjesto u drugoj kvalifikacijskoj skupini od ukupno pet skupina. Tena je ovime ujedno i popravila svoj osobni rekord za nešto više od 3 sekunde, što je na ovako kratkoj distanci izniman podvig. Kao ukupno 15-ta u plasmanu te je Klubu donijela 895 bodova po IAAF tablicama. Valja napomenuti da je Tena bila najmlađa atletičarka (2006. godište) u toj elitnoj skupini reprezentativki Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a pojedine natjecateljice su od Tene starije od 11 do 17 godina. Dakle, vrijeme već sada radi za Tenu.

Druga naša natjecateljica juniorka Nina Vuković u istoj disciplini s vremenom 55:80 sekundi, također popravlja svoj osobni rekord za pune 2 sekunde što je izniman rezultatski napredak. Interesantan je podatak da je Nini za plasman na Europsko U-20 prvenstvo, na temelju rezultatske norme na ovoj trci, izmakao za svega 35 stotinki sekunde. Borbena Nina se plasirala na ukupno peto mjesto jake konkurencije te je po IAAF tablicama Klubu donijela 1003 boda, što samo jamči da je njen rezultat ulazi u kategoriju vrhunskih.

Naša treća predstavnica na ovom natjecanju, Tena Petračić je svoj nastup odradila u disciplini 800 m te ostvarila vrijeme od 2:26,37, čime je Klubu donijela 733 boda IAAF boda.

 

Odmah sljedećeg dana, u nedjelju, 16.05.2021., Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica nastupila je na stadionu SRC „ Mladost ” u Čakovcu na 1. kolu odgođene Hrvatske atletske lige sjever. Na ovom natjecanju sudjelovala su naša 44 atletičara s ukupno 56 startnih mjesta, a na samom natjecanju nastupilo je ukupno 559 atletičara iz 31 kluba sjeverozapadne Hrvatske.

Zbog velikog broja naših natjecatelja izdvajamo smo najuspješnije rezultate, pritom nikako ne umanjujući  trud i napor uložen u ostale plasmane.

Naši su limači u sastavu Filip PracevićKristijan MatićGrga CerjakFran Indi Obradović Hećimović u disciplini štafeta 4 × 60 m osvojili 1. mjesto. Svi naši limači su također osvojili i ekipno 1. mjesto. Kod starijih kadetkinja, Tena Petračić je nastavila svoju dominaciju zauzevši 1. mjesto na utrci od 600 m. Kod mlađih juniorki, Tena Martinec je zauzela najviše postolje na utrci od 200 m. Također već standardno, Nina Vuković je zauzla pobjedničko postolje na istoj utrci, ali u kategoriji žena. Naše su se ženske članice plasirale na ukupno 2. mjesto u ekipnom poretku. Kod mlađih kadeta, na utrci od 200 m naš Ivan Toma Aščić zauzima 2. mjesto a na utrci od 800 m Marko Pocrnić zauzima 3. mjesto. Kod starijih kadeta, Vito Jukić zauzima 3. mjesto na utrci od 3000 m.

Slijedeći vikend Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica nastupa na Prvenstvu Hrvatske u štafetama i 3. kolu Hrvatske atletske lige sjever. Želimo svim našim članovima puno sportskog uspjeha i novih osobni rekorda.  

Ukupni rezultati 1. kola HALS-a su dostupni ovdje, rezultati Atletskog mitinga “Dinamo Zrinjevac” dostupni su ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama.