Uspješno otvaranje proljetne trail sezone

Trail ekipa Maraton kluba Velika Gorica uspješno je otvorila proljetnu sezonu na Krabat Trailu na Žumberku, osvajanjem ekipnog četvrtog mjesta, a Jasna Mikulić bila je druga na dugoj 36-kilometarskoj stazi.

Nakon osvajanja Samoborske zimske trail lige u ekipnoj konkurenciji, ‘trail sekcija’ našeg kluba će tijekom godine sudjelovati na KontinenTrail ligi, koja se sastoji od sedam utrka u središnjem dijelu Hrvatske. Prva utrka bila je Krabat Trail u subotu 18. ožujka, održana na obroncima Žumberka, a već u prvom nastupu naši su trkači pokazali da imaju visoke ciljeve. Osvojili su četvrto mjesto među dvanaest prijavljenih ekipa, što je izvrstan rezultat s obzirom da je nastupilo samo četvero naših, protiv ekipa koje su imale i do devet članova. Nažalost, ozljede, bolest i druge obaveze spriječile su u sudjelovanju neke prvotimce, ali zato su svi koji su nastupili časno obranili boje kluba i sakupili pregršt bodova koji će dobro doći u nastavku sezone.

Najuspješnija je bila Jasna Mikulić, osvojivši drugo mjesto u ženskoj konkurenciji na dugoj 36-kilometarskoj stazi i prvo mjesto u kategoriji Ž40. Podsjetimo, prošle godine Jasna je bila treća trkačica u ukupnom poretku lige na dugoj stazi, a ove godine borit će se za stepenicu ili dvije više na pobjedničkom postolju.

Na dugoj stazi Krabat Traila još je trčao Danijel Trgovac, završivši na 15. mjestu u muškoj konkurenciji i drugi u M40 kategoriji. Na kratkoj stazi, dužine 18 kilometara, nastupili su Vedrana Janjić i Nedjeljko Babić. Među 176 finišera, Vedrana je bila 56., jedanaesta među ženama i treća u Ž40 kategoriji. Nedjeljko je utrku završio na 89. mjestu i 71. među muškarcima.

Prvo kolo KontinenTrail lige morali su propustiti Hrvoje Mikulić (zbog saniranja ozljede) i Matej Janjić (zbog bolesti), a Marijan Malčević je u subotu nastupio na ultra trail utrci Sljeme 1M, dužine 53 kilometra, istrčavši je za 8 sati i 25 minuta.

Rezultate Krabat Traila možete vidjeti na ovom linku. Sljedeća utrka KontinenTrail lige je Z brega na breg trail 29. travnja u Desiniću u Zagorju.