Tenin reprezentativni debi iz snova

U subotu, 25.9.2021., održano je Prvenstvo Hrvatske u Sprint duatlonu, u organizaciji TK Mazator u Slavonskom brodu gdje je nastupio Bruno Škrinjarić. Sljedećeg dana, u nedjelju 26.9.2021., održao se atletski dvomeč kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije u Čakovcu gdje je nastupila i naša Tena Martinec.

U atletskom dvomeču kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije, koji je održan u nedjelju 26.09.2021. u Čakovcu, Tena Martinec članica Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, svoj reprezentativni debi je okrunila pobjedom i prvim mjestom u disciplini 300 m, s vremenom 40.87 sek., a u daljnjem plasmanu ove discipline kroz cilj prolaze Slovenka Zala Matijašec (41,18 sek.), pa dvije Hrvatice Josipa Hriberski (41.52 sek.), Laura Matko (41.90 sek.) i grupu zatvaraju Slovenke Klara Janža (41.96 sek.) i Ina Miklavžin (42.12 sek.).

U drugoj disciplini, miješana štafeta 4 × 300 m, gdje su nastupili Josipa Hriberski – Tena Martinec – Luka Fučko – Roko Dimić, Tena fantastično trči drugu žensku izmjenu te nadoknađuje do tada stečenu prednost Slovenki i ostvaruje prednost za Hrvatsku reprezentaciju, prije nego štafetu preuzima muški dio ekipe. No, dečki ipak nisu imali svoj dan, a i „zmajčeke” se svakako nešto pitalo. Prednost se istopila i miješana štafeta Hrvatske reprezentacije u konačnici završava na trećem mjestu.

U ukupnom poretku slavili su naši mladi atletičari osvojivši ukupno 368 bodova dok su slovenski kadeti i kadetkinje osvojili 330 bodova. Pobjedu su ostvarile i naše kadetkinje dok su kadeti bili drugi. Ostvareno je ukupno 21 pobjeda i to 8 kod kadeta i 13 kod kadetkinja. Bravo Tena, bravo Hrvatska!!

Ovog je vikenda  također održano Prvenstvo Hrvatske u Sprint duatlonu, u organizaciji Triatlon kluba Mazator na sunačnim obalama Save u Slavonskom brodu. Skupilo se bečarki i bečara iz cijele Hrvatske na ovom natjecanju da odmjeri snage u 5 km trčanja – 20 km bicikla – 2,5 km trčanja, a među njima je bio i Bruno Škrinjarić.

Bruno nam prenosi svoje dojmove: “Nakon prošlotjednog polu Ironmana na Korčuli, ovaj sam se tjedan maksimalno fokusirao na odmor, uz nekoliko brzih i kratkih treninga. I sve je počelo super s prvim trčanjem – Silvije se odmah odvojio, no ne previše, i odmah iza samo bili Cole i ja na ulasku u prvu tranziciju nakon prvih 5 km trčanja, koje smo odradili za oko 14:50 minuta (iako je staza bila kraća od 5 km, bila je ustvari oko 4,7 km). I tako smo skupa bili i na početku bicikla, gdje smo vozili u smjenama, i sve je izgledalo OK. No, onda negdje na sredini bicikla sam jako počeo osjećati noge, vjerojatno još od prošlog tjedna, i jednostavno više nisam mogao pratiti Coleov tempo te “otpao”. Dva sam kruga onda vozio solo da bi me pred kraj “pokupila” nadolazeća grupa biciklista s kojom sam i na kraju završio biciklistički segment. Finalno trčanje je zapravo sprint na 2,5 km bez ikakve zadrške. Nemam ovdje što reći, dao sam sve od sebe koliko sam mogao, no jednostavno je iskustvo, ali sigurno i forma, pobjedila, a sve je ovo objedinio Gordan Petković koji je zauzeo 3. mjesto. Što znači da sam se opet morao zadovoljiti nezahvalnom 4. pozicijom u ukupnom poretku. U svojoj dobnoj kategoriji sam završio na najvišem podiju. Slijedi opet kratki blok treninga prije nastupa na zadnjem triatlonu ove sezone Zadarhalf Triathlon by Falkensteiner Punta Skala.”

Sljedećeg vikenda naši članovi nastupaju na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju, na Hrvatskoj atletskoj ligi sjever te na 4. memorijalnom HVIDRA maratonu.

Ukupni rezultati atletskog dvomeča kadetskih atletskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije su dostupni ovdje a rezultati Prvenstvo Hrvatske u Sprint duatlonu su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.