Tena Petračić ženske sportska nada Zagrebačke županije

Na dodjeli  priznanja  zaslužnim pojedincima, kolektivima, i sportskim nadama Zagrebačke županije koja se održala u četvrtak, 13. svibanja 2021., u novoj Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici, među nominiranima, a potom i nagrađenim sportašima, potpuno zasluženo se našla i članica Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, TENA  PETRAČIĆ, i to u kategoriji ŽENSKA SPORTSKA NADA 2020. godine.

Ovom prigodom Maraton klub Velika Gorica zahvaljuje čelnicima Zagrebačke županije i iskreno čestita našoj članici Atletske škole Teni Petračić na uručenom priznanju.

Ovime ujedno koristimo priliku da javnosti Velike Gorice i Zagrebačke županije Tenu predstavimo kroz prizmu njenih zavidnih atletskih rezultata koje je ostvarila tijekom  turbulentne  2020.

Tena Petračić rođena je 27.01.2007. te je članica je Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica u kategorija mlađi kadeti. Od sportskih natjecateljskih dostignuća u 2020., Tenini  najznačajniji  rezultat su :

  • Državni rekord i prvo mjesto na atletskoj stazi u dvorani u disciplini 800 m s vremenom 2:27,75 (kategorija mlađe kadetkinje)
  • Prva mjesta u RH po tablicama Hrvatskog atletskoga saveza za 2020., u ukupnom poretku mlađih kadetkinja u disciplinama 600 i 800 m, te drugog mjesta u RH ukupnom poretku na 400 m
  • Viceprvakinja RH u kategoriji mlađi kadetkinja na otvorenom u disciplini 400 m i 800 m.
  • Nominirana i proglašena nadom godine Zagrebačke županije 2018. i 2020. godinu
  • Tri godine za redom je pobjednica Županijskog krosa Osnovnih škola Zagrebačke županije
  • Dvije godine za redom je u Izboru sportaša godine Grada Velika Gorica, nominirana i proglašena nadom godine

Tena je odlična učenica Osnovne škole „Vukovina” te je u potpunosti predana izvršavanju svojih školskih obveza i redovitosti  treninga. Njen neosporan atletski talent savjesno nadograđuje upornim radom i discipliniranim pristupom kod izvršavanja trenažnog procesa pa je kao takva postala uzor i produktivan motivator ostalim polaznicima naše Atletske škole.

Kvalitetna suradnja s trenerom Franjom Gavranovićem i ogromna podrška kojoj Teni bezrezervno pružaju roditelji Mario i Sanja te sestre Tara i Anja, također članice naše Atletske škole, su joj moralno nadahnuće u stvaranju  rezultata, dok je za daljnji vrhunski rezultat u starijim kategorijama u bliskoj budućnosti, Teni kao rođenoj Turopoljki već sada je potreban angažman i konkretna potpora šire zajednice.

Mi u Klubu vjerujemo kako se s dosadašnjim postignutim rezultatima Tena nametnula kao jedan od kvalitetnih kandidata kojeg žurno treba uključiti u programe potpore namijenjenim izvanrednim sportskim talentima. U prilog ovoj tvrdnji idu spomenuta priznanja koja je ona svojim angažmanom na treningu i natjecanju sigurno zaslužila.