Tena Martinec i u nastavku sezone ne prepušta prva mjesta

U subotu, 11.09.2021., održan je Kup i Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete/kinje u atletici. Organizacija ovoga prvenstva povjerena je Atletskom klubu „Sloboda” iz Varaždina, a natjecanja su se održala na atletskim stazama Sportskog centra „Sloboda”, uz sudjelovanje 35 klubova Hrvatske s ukupno 389 natjecatelja/ica. Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica, pod vodstvom trenera Franje Gavranovića nastupila je u slijedećem sastavu:  Livia Debelić, Zeta Hećimović Obradović, Petra Knežević, Tena Petračić, Tena Martinec i Ema Vuković. Cure Atletske škole su na atletskoj stazi nastupile u disciplini 300 m, osim Tene Petračić koja je trčala dionicu od 2000 m. Dan poslije, u nedjelju 12.9.2021., održano je veteransko Prvenstvo Hrvatske u Čakovcu gdje je nastupio Berislav Devčić.

U jednoj od najbrojnijoj disciplini prvenstva za kadetkinje (300 m) nastupilo je 48 trkačica raspoređenih u šest jakosnih skupina, a na stazi je ponovno briljirala Tena Martinec koja je s vremenom 41,04 sekunde i potpunom kontrolom trke dominantno osvojila prvo mjesto.

Sve nas u Klubu posebno raduje uspješan povratak na atletsku stazu Eme Vuković nakon teške ozlijede i tromjesečne trenažne pauze. Evidentno je da je Ema borac jer drugačije se ne može tumačiti njeno, za ove prilike odlično 8. mjesto s ostvarenim rezultatom od 44,55 sekunde. Želimo vjerovati kako za Emu konačno u bliskoj budućnosti na red dolazi jedna lijepa i rezultatski uspješna atletska priča.

Plasman ostalih cura atletske škole u disciplini 300 m je sljedeći: 12. mjesto Livia Debelić (45,14 s), 31. mjesto Petra Knežević (47,43 s) i 34 . mjesto Zeta Hećimović Obradović (47,79 s).

Tena Petračić (2000 m) svoj plasman tražila u grupi od 20 trkačica raspoređenih u dvije jakosne skupine, a pozicionirala se u zlatnu sredinu s vremenom 7:23,79 min.

Još jedno priznanje ovih dana adresirano je na našu Atletsku školu, trenera Franju Gavranovića i našu Tenu Martinec, koju je organizator ”Memorijala Boris Hanžeković ”, međunarodnog atletskog  IAAF World Challenge mitinga, uvrstio kao natjecateljicu u nacionalnim disciplinama, koji će se održati 14.09.20201. u Zagrebu na Sportskom parku „Mladost”.

Naš Berislav Devčić je nastupio u Čakovcu na veteranskom Prvenstvu Hrvatske. Berislav je došao do ukupne pobjede u kladivu, dok je na utrkama od 1500 m i 5000 m došao kao srebrni u kategoriji M55.

Ukupni rezultati Kupa i Prvenstva Hrvatske za kadete/tkinje su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.