Štafetom “Trkom za Emu” do titule viceprvakinja Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske u štafetama na atletskoj stazi održano je u subotu, 22.05.2021., na Sportskom parku  „Mladost” u organizaciji Atletskog kluba Agram – Zagreb. Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica na ovom prvenstvu nastupila je s dvije ženske kadetske štafete na dužinama 600 m – 200 m – 400 m – 800 m. U nedjelju, 23.5.2021., održan je i 22. Jaskanski polumaraton “Memorial Predrag Bošnjak” gdje je nastupio naš Danijel Trgovac. Istog je dana održano i 1. kolo Hrvatske triatlon lige (HTL) u Trogiru gdje je nastupio Bruno Škrinjarić.

Prvu štafetu predvodile su Tena Martinec (600 m), Livija Debelić (200 m), Chiara Menalo (400 m) i Tena Petračić (800 m), dok su drugu, nazovimo je u atletskom slengu „osigurač štafetu”, trčale Zeta Hećimović Obradović (600 m), Tara Petračić (200 m), Andrijana Džolić (400 m) i Iva Karlović Papak (800 m).

Naša postava druge štafete potvrdila je znatan napredak u rezultatu i pristupu natjecanju na ovim za njih zahtjevnim dionicama, ali i ostavila prostora za nadogradnju u pojedinim segmentima trke što će zasigurno kroz buduće treninge korigirati. U konačnici napravile su ono što se od njih u ovom trenutku očekivalo.

Prvu štafetu krasio je timski duh i maksimalna koncentracija tijekom izmjena štafeta uz nadzor  ritma trke. Rezultat u cilju od 5:34,38 svrstao ih je na drugo mjesto i donio titulu kadetskih viceprvakinja Hrvatske. Iza štafete naše Atletske škole ostale su štafete nekih puno trofejnijih atletskih klubova, kao npr., Svetice, Kvarner, Dinamo-Zrinjevac, Karlovac, Mladost – Zagreb.

Motivacija za ovu štafetnu trku našim curama bila je trčanje za njihovu klupsku kolegicu, našu kadetkinju Emu Vuković, koja je prethodnog vikenda prilikom natjecanja zadobila neugodnu sportsku ozljedu koja ju je prisilno udaljila s atletske staze na vrhuncu njene fizičke spreme u ovom djelu sezone. Ema bi svakako u subotu posve zasluženo našla svoje mjesto na pobjedničkom postolju da svoje prste oko njenog nastupa nije uplela „viša sila” uz kombinaciju nesretnih okolnosti. Stoga čestitamo svim našim članicama a posebice našim viceprvakinjama Teni Martinec, Liviji Debelić, Chiari Menalo i Teni Petračić! Vi kao i ostali članovi naše Atletske škole Emina ste snaga i inspiracija koja će joj pomoći da se što prije vrati redovitim treninzima.

Naša Atletska škola nastavlja odlučno dalje u timskom duhu i  klupskim sloganom „Treniraj jako, pobjeđuj lako!”

Danijel Trgovac je nastupio na 22. Jaskanskom polumaratonu “Memorial Predrag Bošnjak”, kao malo jači trening dužina na brdima, što će mu sigurno trebati za Plitvice maraton gdje će nastupiti početkom srpnja. Danijel se odlično snašao te ovu zahtjevan brdski polumaraton zaršio na 22. mjestu od malo više od 120  polumaratonaca. Danijel javlja: “U početku sam krenuo možda i malo prerezervirano, bojeći se sunca i brda, ne poznavajući stazu (koja je usput savršena, svakako se vidim i nagodinu tamo), tak da sam kasnije malo ubrzao kad je staza postala “lakša”. Nije lagano ni pod brijeg ako su koljena slaba, srećom nije bilo problema.”

Buno Škrinjarić je pak spojio svoju ljubav za trčanjem, biciklom i plivanjem te je nastupio na 1. kolu Hrvatske triatkon lige (HTL) koje se održalo u Trogiru  u sklopu 2. Trogir sprint triatlona. Bruno je utrku završio na 16. mjestu u ukupnom poretku te na 3. mjestu u svojoj dobnoj kategoriji. Bruno nam prenosi svoja iskustva: “Plivanjem nisam bio zadovoljan i tu je najveći prostor na napredak, na biciklu sam potom uspio uloviti puno ekipe i nešto smanjiti zaostatak, a trčanjem sam potpuno zadovoljan pošto imam 4. vrijeme u veoma jakoj konkurenciji.” 

Slijedeći vikend, 29. i 30. 05.2021. (subota i nedjelja), čeka nas nastup na Kupu i Ekipnom Prvenstvu Hrvatske za juniore/ke u Zagrebu.

Ukupni rezultati Štafetnog prvenstva Hrvatske su dostupni ovdje, 22. Jaska polumaratona ovdje, 2. Trogir triatlona ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama.