Škrinjarić se plasirao na Svjetsko prvenstvo u poluIronmanu

Proteklog vikenda, 15.10.2022., u Zagrebu je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju gdje je na utrci od 20 km nastupio naš Berislav Devčić. Istog je dana održana i 1. Vatrogasna utrka Bedenec gdje je nastupio Nedjeljko Babić. Konačno, u nedjelju, 16.10.2022., održano je prvo izdanje Plava Laguna Ironman 70.3 utrke u Poreču gdje je nastupio Bruno Škrinjarić.

Berislav Devčić je nastupio na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju na utrci od 20 km te zauzeo ukupno 4. mjesto s vremenom 2:23:34.

Nedjeljko Babić je nastupio na utrci od 6 km u sklopu 1. Vatrogasne utrke Bedenec te zauzeo isto tako 4. mjesto s vremenom 29:41. Nedjeljko kaže: „Ujedno je to posljednja utrka koja se boduje za našu vatrogasnu ligu 2022. Al bar smo kao postrojba ekipno zauzeli 3. mjesto“.

Konačno, Bruno Škrinjarić je nastupio na Ironman 70.3 Plava laguna utrci u Poreču. Bruno je 1,9 km plivanja – 90 km bicikla – 21,1 km trčanja sveukupno završio za 4 sata i 17 minuta, čime se plasirao na 7. mjesto ukupnog poretka, na 1. mjesto od hrvatskih natjecatelja i, što je najvažnije, na 1. mjesto u mojoj starosnoj kategoriji M35. No, ono što je najvažnije, ovim se rezultatom kvalificirao na Ironman 70.3 Svjetsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Finskoj. Bruno nam prenosi svoje dojmove s utrke: „Što se tiče same utrke, sve sam triatlon discipline odradio veoma solidno. S plivanjem sam, kao i na zadnjem srednje dugom triatlonu, poprilično zadovoljan – prosječni tempo od 1:37 min. na 100 metara, iako je to još uvijek relativno sporo, je moj osobni rekord. Staza za bicikl je bila gotovo savršena – kapa do poda organizatorima koji su uspjeli kompletno zatvoriti autocestu gdje se odvijala većina biciklističkog segmenta. Bicikl sam većinom odradio u manjoj skupini, pazio sam na watte, i cilj mi je bio samo držati se kolege za kojeg znam da je vrhunski biciklist. Kad smo došli na polumaraton, moram priznati da sam se od prvog koraka jako dobro osjećao, i samo sam počeo prolaziti „uber akvabajkere“ te ukupno imao treće najbrže vrijeme trčanja (1:17:25).“

Ukupni rezultati Pojedinačnog PH u cestovnom hodanju su dostupni ovdje, a ukupni rezultati Ironman 70.3 Poreč su dostupni ovdje.