Rušenje vlastitih rekorda na 6. Karlovačkom ceneru 2018.

U petak, 8.6.2018., u gradu na četiri rijeke održana je ulična utrka na 10 km – šesto izdanje Karlovačkog cenera. Iako nas je gotovo cijelu utrku pratila kiša, koja je na mahove prelazila i u tuču, shvatili smo to samo kao dodatno osvježenje. Staza je bila veoma brza s izrazito jakom konkurencijom što nam je vjerojatno samo povećalo apetiti te su redom svi naši članovi napravili svoje nove osobne rekorde.

Najbrži naš predstavnik bio je Bruno Škrinjarić, koji je ovu utrku završio za 0:36:19 i završio na 17. mjestu kod muškaraca u elitnoj utrci, čime je za petnaest sekundi popravio svoje vrijeme na 10 km s pršlogodišnjeg zagrebačkog noćnog cenera. Nedugo nakon Brune u cilj ulazi i Martin Pečnik s vremenom 0:40:56 što mu je bilo dovoljno za 24. mjesto ukupno i 8. mjesto u kategoriji M35. Naš treći predstavnik, Luka Gudek, kojemu je ovo bio prvi službeni nastup za Klub, utrku je završio za 0:48:51 te zauzeo 162. mjesto ukupno i 54. kod muških seniora.

Od naših pripadnica ljepšeg spola prva u cilj ulazi Jasminka Zvonar s vremenom 0:44:45 te zauzima 5. mjesto ukupno i kiti se zlatom u kategoriji Ž45. Nedugo nakon nje utrku završava i Lana Pečnik u vremenu 0:48:27 koja se penje na 23. mjesto ukupno i 12. u kategoriji Ž35. Konačno, Tihana Delač, koja je prije manje od tjedan dana nastupila i na Plitvicama, utrku završava za 0:56:38 čime zauzima 104. mjesto ukupno i 37. kod žena seniorki.

Čestitamo svim našim članovima na fenomenalnim rezultatima i pomicanju vlastitih granica. Oko je ujedno i posljednja utrka u proljetnom dijelu sezone. Naši se članovi sad ponovo više fokusiraju na trenažni sustav i odlazak na neke utrke “iz gušta”, a službena natjecanja ponovo počinju u rujnu s utrkom na brdovitom Žumberku.

Ukupni rezultati utrka su dostupni ovdje.