Preuzimanje ekipnog vodstva na Zimskoj trail ligi

Ekipa Maraton kluba Velika Gorica dočekat će Novu godinu na prvom mjestu Samoborske zimske trail lige nakon što su velikogorički trkači osvojili najviše bodova u 5. kolu lige, održanom protekle subote, te također napredovali do prvog mjesta u ukupnom poretku nakon pet kola. Subotnja utrka, održana u Samoborskom gorju uz lagano padanje snijega i temperaturu oko nule, bila je posljednja ove godine, a liga se nastavlja 7. siječnja 2023.

U petom kolu najbolji pojedinačni rezultat postigla je Vedrana Janjić, pobijedivši u ženskoj kategoriji na dugoj stazi od 15 kilometara. Jasna Mikulić bila je treća među ženama, isto kao Matej Janjić u muškoj konkurenciji. Na dugoj stazi još su trčali Hrvoje Mikulić (10. mjesto) i Marijan Malčević (14. mjesto), dok su na kratkoj stazi od 8 kilometara naš Klub predstavljali Kristina Terzić, Goran Novak i Nedjeljko Babić.

Marijan nam prenosi dio svojih dojmova: “Ja sam danas istrčao svoj novi rekord na stazi od 15 i nešto sitno km, dvije minute brže od starog PB-ja, baš mi je pasala temperatura oko nule, sitni snjegić kaj je padao, a na stazi naravno nije falilo blata i bljuzge.”.

Čestitamo svim našim aktivnim članovima na super rezultatima! Slijedi kratki predah za božićne i novogodišnje praznike, pa onda lagani uvod u novu atletsku sezonu.