Pobjednički zaključena sezona u zimskim ligama

Trkači Maraton kluba Velika Gorica proteklog su vikenda uspješno završili dvije zimske lige, pobijedivši na Samoborskoj zimskoj trail ligi te na Zimskoj brdskoj ligi Japetić. Imali smo predstavnike i na Slavonskoj trci u Slavonskom Brodu, kojom je otvorena sezona Hrvatske atletske cestovne lige.

Kao što smo najavljivali, za potvrdu ekipne pobjede bila je samo formalnost pojaviti se na posljednjem, jedanaestom kolu Samoborske zimske trail lige, održanom u subotu sa startom i ciljem kod Kleti Poljanica u Samoborskom gorju. Naši su trkači u deset kola izgradili dovoljno veliku bodovnu prednost pa su na finalnom kolu, koje je proteklo u fašničkom raspoloženju, otrčali bez presinga na snježnoj i zaleđenoj stazi. Nažalost, bilo je padova i ozljeda, među ostalima ozlijedila se i naša Kristina Terzić, ali utješila se na dodjeli nagrada jer je dobila medalju za drugo mjesto u kategoriji Ž45 na kratkoj 8-kilometarskoj stazi. Osim Kristine, naši predstavnici na kratkoj stazi u subotu su bili Goran Novak i Nedjeljko Babić.

Pravu dominaciju naši su trkači pokazali na dugoj 15-kilometarskoj stazi. U subotu su Vedrana Janjić i Jasna Mikulić bila prva i treća u ženskoj konkurenciji, a u konačnom poretku lige su na prva dva mjesta. Vedran Planinšek bio je drugi na dugoj stazi, iza višestrukog prvaka Ambroža Rožmana. Vedran zbog premalog broja nastupa nije bio u konkurenciji za generalni poredak, ali je zato Matej Janjić svojim četvrtim mjestom u subotu potvrdio konačno drugo mjesto u poretku lige. Hrvoje Mikulić bio je deveti u subotu, a Marijan Malčević jedanaesti. Hrvoje je ligu okončao kao drugoplasirani u kategoriji M45.

Vedrana Janjić i Vedran Planinšek proteklog su vikenda imali dvostruko slavlje. Naime, u nedjelju su otrčali finalno kolo Zimske brdske lige Japetić u kojoj su već ranije osigurali pobjede. Na stazi dugoj 11 kilometara, s više od 560 metara visinske razlike, Vedran i Vedrana dominirali su cijele sezone i zasluženo su osvojili zlatne medalje.

U nedjelju je klub imao predstavnike i na 6. Slavonskoj trci u Slavonskom Brodu. Utrka je prvo kolo ovogodišnje Hrvatske atletske cestovne lige. Na polumaratonskoj stazi nismo imali predstavnika, ali je zato Ivica Prpa odlično trčao na 5-kilometarskoj stazi. Završio je na 16. mjestu među muškarcima te kao najbolji u kategoriji Veterani II (1969-1978). Severina Prpa zauzela je sedmo mjesto među kadetkinjama.

Čestitamo svim članovima MKVG na odličnim rezultatima tijekom aktivne zime koja je poslužila kao dobra priprema za nastupajuće utrke, među kojima je prvi na redu Splitski maraton 26. veljače, na koji klub ide s muškom i ženskom ekipom.