Petračić i Prpa bronačne na natjecanjima proteklog vikenda

U subotu, 12.09.2020., u Varaždinu je održano kup i ekipno Prvenstvo Hrvatske za kadete/tkinje gdje je nastupilo i pregršt naših članova. Istog je dana u Kopačkom ritu kod dvorca Tikveš održan i 5. Baranjski ferivi polumaraton u sklopu kojeg je održana i utrka na 5 kilometara gdje je naš Klub također bio zastupljen.

Sjajan nastup zabilježile su naše kadetkinje na utrci od 600 m. U konkurenciji 29 kadetkinja posebno treba istaknuti sjajan nastup Tene Petračić koja osvaja 3. mjesto s novim osobnim i klupskim rekordom od 1:39.81. Malo iza Tene u cilj ulazi i Ema Vuković koja osvaja 5. mjesto s vremenom 1:43.18 i Livija Debelić koja zauzima 8.mjesto s vremenom 1:48.56. Valja napomenuti da su Tena i Livia još mlađe kadetkinje a Ema je i dogodine kadetkinja te se radujemo i daljnim medaljama koje će zasigurno stići.

Na utrci od 100 m nastupile su Tara Petračić koja postavlja novi osobni rekord 13.90 i osvaja 19. mjesto te Lucija Sever koja također postavlja svoj novi osobni rekord 14.25 i osvaja 25. mjesto. Tara i Lucija su također nastupile i na utrci od 300 m, gdje je Lucija osvojila 20. mjesto uz poboljšanje svog osobnog rekorda rezultata za čitavu sekundu i sada iznosi 46.54, dok je Tara s vremenom 46.99 osvojila 23.mjesto.

Na najdužoj kadetskoj disciplini od 2000 m nastupila je naša Iva Karlović Papak koja osvaja 11. mjesto s rezultatom 7:33.10 i svojim novim osobnim rekordom.

Prelazimo sada na izvješće s 5. Baranjskog Ferivi polumaratona u sklopu kojeg je održana i utrka na 5 kilometara. Na trci je sudjelovala i naša Severina Prpa. Otrčala je trku za 24:35 i poboljšala svoj osobni rekord, a to je ujedno i prvi puta da je trčala 5 kilometara ispod 25 minuta. Zauzela je ukupno 8. mjesto u ženskoj konkurenciji, a u kategoriji do 23 godine bila je treća.

Čestitamo svim našim vrijednim atletičarkama na odličnom nastupu i ostvarenim rezultatima! Sljedeće službeno natjecanje gdje će naš Klub nastupiti je Varaždinski polumaraton sljedećeg vikenda.

Ukupni rezultati kupa i ekipnog Prvenstva Hrvatske za kadete/tkinje su dostupni ovdje, rezultati 5. Baranjskog Ferivi polumaratona su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama.