Održana Godišnja Skupština MK Velika Gorica za 2019.

U subotu, 25.01.2020., u prostorijama Gradske sportske dvorane, održana je Godišnja skupština Maraton kluba Velika Gorica za 2019.

Sjednicu su predvodili predsjednik Kluba, g. Darko Batković, dopredsjednica Kluba, gđa. Tajana Obradović i tajnik Kluba, g. Bruno Škrinjarić.

Izvršni odbor Kluba prezentirao je rezultate Kluba u 2019. godini kao i plan rada Kluba za tekuću godinu.

Od važnijih atletskih rezultata u 2019. posebno je istaknuto 2. mjesto našeg limača Ivana Tome Aščiča na Pojedinačnom PH u krosu na 800 m, 2. mjesto mlađe kadetkinje Tene Petračić na Pojedinačnom PH u krosu na 1000 m i 1. mjesto na ekipnom PH u krosu kao članica mlažih kadetkinja Kluba, 1. mjesto mlađe juniorke Nine Vuković na Dvoranskom PH za mlađe juniorke na 1500 m i 2. mjesto Nine Vuković na Pojedinačnom PH u krosu na 3000 m. K tome još treba i pribrojiti pregršt medalja osvojenih u sklopu Hrvatske atletske like sjever, gdje se nađ Klub redovito natjecao. Tena Petračić je ujedno odnijela i vrijedno priznanje za “Nadu godine” na dodjeli nagrada za najbolje velikogoričke sportaše u 2019. a naš tajnik Kluba, Bruno Škrinjarić, je odnio nagradu za Sportskog djelatnika godine.

U 2020. Klub nastavlja sa svim redovitim projektima: Atletska škola, program Život u pokretu, Turopoljska trka, Dječji jesenski kros, Turopoljska liga trčanja, Turopoljska fašnička trka te Sretna trka. Plan rada za 2020. su jednoglasno usvojeni.

U Klubu su izrazili zahvalu Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica, Gradu Velika Gorica, Zagrebačkoj županiji, Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, Turističkoj zajednici grada Velika Gorica, DVD-u Turopolje, Gradskom društvu crvenog križa grada Velika Gorica, Školskom sportskom savezu Velika Gorica te brojnim drugim suradnicima i pokroviteljima na dosadašnjoj suradnji te se nadaju nastavku iste u budućnosti. Ipak, izrazili su želju za većoj ko-ordinacijom i ažurnošću svih lokalnih nositelja politika i suradnika oko organizacije Turopoljske trke i Dječjeg jesenskog krosa.