Nezaustavljiva Nina nastavlja nizati medalje na Prvenstvima Hrvatske

U organizaciji Atletskog kluba Karlovac 04. i 05.09.2021. (subota i nedjelja) održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore/ke. Natjecanje se odvijalo na atletsko-nogometnoj stazi stadiona Branko Čavlović-Čavlek uz sudjelovanje trideset klubova Hrvatske. Na ovom natjecanju klupske predstavnice bile su juniorka Nina Vuković i mlađa juniorka Lucija Sever. U nedjelju je pak na Sljemenu održana utrka Sljeme trail u organizaciji AK Sljeme gdje su nastupili i naši Jasna i Hrvoje Mikulić.

Nastavak sezone za Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica nastavio je uspješan slijed dosadašnjih rezultata. Prvog dana natjecanja, u subotu 04.05.2021., naša Nina Vuković nastupila je u trci na 400 m i s vremenom 56,19 sekundi pozicionirala se na drugo mjesto ukupnog poretka te Klubu donijela srebrnu medalju u ovoj disciplini.

Drugog dana natjecanja, 05.09.2021., osim Nine, na stazi od 800 m svoje mogućnosti prezentirala je i Lucija Sever koja istrčava ovu dionicu u vremenu 2:34,82. Možemo samo reći bravo Lucija, evidentan napredak je vidljiv i sve konkurentniji na atletskoj stazi, kada se uvaži činjenica da je Lucija tek mlađa juniorka. A onda u svome stilu na istoj dužini (800 m) samouvjereno nastupa Nina Vuković i kada ona zauzme takav stav prvo mjesto i zlatna medalja je zagarantirana, što se uistinu i ostvarilo. Tako je Nina osim titule juniorske prvakinje Hrvatske u nedjelju pridodala pobjedničko postolje i titulu prvakinje u konkurenciji mlađih seniorki. Bravo kapetanice!

Što se pak tiče Sljeme traila, Jasna i Hrvoje Mikulić su oboje nastupili na stazi Bistra od 27 km s preko 1500 m ukupne visinske razlilke. Jasna je otrčala u vremenu od 3:42:02, čime se popela na ukpno 2. mjesto u ženskoj konkurenciji. Hrvoje je utrku završio za 3:30:46 te se došao do brončane pozicije u ukupnom poretku kod muškaraca.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore/ke su dostupni ovdje a rezultati Sljeme traila su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.