Najbolji kad je najteže – kao i naši vatreni, to su i naši maratonci

Proteklog vikenda, 10. i 11.12.2022., naši su članovi nastupili na četvrtom kolu Samobor zimske trail lige trčanja, a u Vukovaru je održan Danube maratongdje je još jednom nastupio Berislav Devčić.

“Najbolji kad je najteže”, kratki je sažetak nastupa trkača našeg Kluba na 4. kolu Samoborske zimske lige protekle subote u Samoborskom gorju. U teškim uvjetima konstantne kiše i vjetra, s blatom na stazama dužine 15 km i 8 km, naši su članovi osvojili ekipno prvo mjesto među trinaest timova, a postigli su i izvanredne pojedinačne rezultate.

Vedran Planinšek i Matej Janjić bili su drugi i treći na dugoj stazi u apsolutnom poretku; brži od njih bio je samo Slovenac Boštjan Robek. U ženskoj konkurenciji na dugoj stazi imali smo dvije trkačice u top 5, Jasnu Mikulić na četvrtom i Vedranu Janjić na petom mjestu. Vedrana je izvrsnim trčanjem bila na drugom mjestu, ali je blizu cilja promašila stazu i izgubila dragocjeno vrijeme. Nastup našeg Kluba upotpunili su Marijan Malčević s trećim mjestom u kategoriji M45 na dugoj stazi i Kristina Terzić s drugim mjestom u kategoriji M45 na kratkoj stazi, dodavši ekipi vrijedne bodove za prvo mjesto u 4. kolu i očuvanje drugog mjesta nakon četiri kola.

Marijan nam prenosi svoje dojmove: “Otrčali smo danas četvrto kolo najbolje zimske lige, u uvjetima po kojima većina vas ne izlazi iz kuće, a mi se rastrčali po stazi od 15 kilometara, s konstantnom kišom, povremenim vjetrom, blatom cijelim putem i s potočičima po trasi. Nismo bili u punom sastavu, ali bili smo dovoljno brzi da osvojimo bodove za prvo mjesto među svim ekipama, a ima ih trinaest na spisku. Nakon četiri kola drugi smo u poretku lige, još je sedam kola na rasporedu, čeka nas zanimljiva trčkarajuća zima….”.

Ovoga je vikenda po veoma kišnom i blatnom vremenu i naš Berislav Devčić nastupio i završio 22. Vukovarski “HAMBURG” maraton u Vukovaru, te je ovime završio svoj ukupno 105. maraton.

Ukupni rezultati dostupni Vukorvar maratona su ovdje.

Čestitke svim našim članovima koji bruse natjecateljsku formu i u ovim, ne baš idealnim, uvjetima za trčanje!