MK Velika Gorica uspješan u Osijeku

U subotu, 10.4.2021., u sklopu Osijek Ferivi polumaratona, održano je ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, gdje je naš Klub nastupio sa ženskom i muškom ekipom.

Od naših predstavnica ljepšeg spola prva u cilj ulazi Lana Pečnik s vremenom 1:44:36 te se pozicionira na 15. mjesto u kategoriji Ž35. Odmah nakon nje ciljem prolazi i Sanja Klarin s vremenom 1:52:59 te zauzima 27. mjesto kod seniorki te postavlja svoj novi osobni rekord za više od 15 minuta. Treća članica našeg tima je bila Renata Horvatek se s vremenom 1:56:45 penje na brončanu poziciju u kategoriji Ž55.

Kod naših muški predstavnika utrku od 21,1 km je najbrže istrčao Bruno Škrinjarić u vremenu 1:14:07 te se penje na 10. mjesto kod muških seniora i postavlja svoj novi osobni rekord za više od 2 minute. Nakon njega ciljnom ravninom prolazi i Martin Pečnik, koji se s vremenom 1:28:45 penje na 14. mjesto u kategoriji M40 i postavlja svoj novi osobni rekord. Naš maratonac Danijel Trgovac utrku zavšava za 1:34:27, čime se plasirao na 31. mjesto u kategoriji M40.

Čestitke svim našim članovima na odličnim rezultatima. Slijedi veoma kratak odmor, a već sljedećeg vikenda naši će članovi nastupiti na Prvenstvu Hrvatske na 10000 m na stazi u Zagrebu te na 1. kolu Hrvatske atletske lige sjever (HALS) u Čakovcu.

Koristimo ovu priliku za zahvalimo Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica na logističkoj pomoći oko organizacije puta te naravno Maraton klubu Hrvatski sokol iz Osijeka koji je, u ovo veoma izazovno doba, uspio organizirati jedan fenomenalan atletksi događaj.

Ukupni rezultati pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u polumaratonu dostupni su ovdje.

 

3. mjesto Renate Horvatek (lijevo) u kategoriji Ž50