Martinović fantastičan na Wingsima, Škrinjarić dvaput četvrti na Prvenstvu Hrvatske

Naši su se članovi proteklog vikenda rastrčali širom Hrvatske – sudjelovali su na utrci Wings for Life u Zadru, na Polojskom duatlonu u Slavonskom Brodu te na mitingu Hrvatske atletske lige Sjever u Čakovcu.

Wings for Life World Run bio je najmasovniji trkački događaj proteklog vikenda, a hrvatsko izdanje ove humanitarne utrke održalo se u nedjelju 7. svibnja u Zadru i okolici. Nakon starta na Liburnijskoj obali u Zadru, trkači su otišli do Jadranske magistrale i dalje prema jugu, a za njima je išao tzv. Catcher car, odnosno pokretni cilj. Zvonimir Migić i Dario Gustetić uspjeli su po velikoj vrućini otrčati oko 13.3 kilometara, Jasminka Zvonar je došla do 17.5 kilometara, a Josip Martinović je s impresivnih 34.17 kilometara opet pokazao i dokazao da je jedan od najboljih velikogoričkih trkača. S ovim rezultatom Josip je završio utrku na fantastičnom 33. mjestu među 2675 muških trkača i četvrti u M40 kategoriji

Naš tajnik Bruno Škrinjarić nastupio je na još jednom duatlonskom eventu. Polojski duatlon u Slavonskom Brodu bio je ujedno i Prvenstvo Hrvatske u duatlonu. Subotnja utrka bila je PH u super sprint duatlonu, a Bruno je utrku završio na odličnom četvrtom mjestu od 52 finišera, sa zaostatkom od šest sekundi iza trećeplasiranog. Za utjehu, bio je prvi u svojoj M35 kategoriji. Dan poslije, u nedjelju, održana je utrka u sprint duatlonu, a Bruno je opet bio četvrti, među 46 finišera. Ovaj put je za trećeplasiranim zaostao osam sekundi i opet je bio najbrži u svojoj kategoriji.

Na 2. kolu Hrvatske atletske lige Sjever za starije kategorije, održanom u nedjelju u Čakovcu, bili smo zastupljeni sa sedmero mladih atletičara. Trojica mlađih kadeta sudjelovali su na utrci od 60 metara. Kristijan Matić je s rezultatom 8.91 sekundi osvojio šesto mjesto među 22 trkača. Bartol Pavelić (9.27) bio je 14., a Grga Cerjak (9.35) je završio na 17. mjestu.

Niko Kelava je trčao 600 metara u kadetskoj konkurenciji, a s rezultatom  1.49.09 završio je na šestom mjestu. Zara Horvat (2007. godište) je nastupila u seniorskoj konkurenciji u utrci na 600 metara, a s rezultatom 1.48.10 osvojila je osmo mjesto. U utrkama na 3000 metara natjecali su se Jerko Cvetković i Martin Marčec. Martin je u seniorskoj konkurenciji osvojio izvrsno treće mjesto s rezultatom 10.43.77, a Jerko je pobijedio u kadetskoj konkurenciji s rezultatom 10.53.85. Čestitamo Jerku na zlatnoj medalji.