Limači Atletske škole MK Velika Gorica na turbo pogon

Nakon niza otkazanih nastupa zbog epidemioloških mjera, konačno se dogodio natjecateljski debi limača Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica (godišta 2010-2012) u nedjelju, 02.05.2021., na atletskoj stazi u Varaždinu na 2. kolu Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za kategoriju limača/ica. Isti se dan također održao i Zagreb21 proljetni polumaraton gdje je naš Klub nastupio sa seniorskom ekipom.

Mnoge treninge, strahove, razmišljanja o natjecanju i adrenalin na maksimumu, od ukupno 14 klupskih limača upio je u sebe crveni tartan 2. kola HALS-a na kojem je nastupilo 16 atletskih klubova sjeverozapadne Hrvatske, 135 natjecatelja uz 223 startna mjesta. Atletske discipline bile su prilagođene ovom uzrastu te su se klupski bodovi skupljali na stazama od 100 m i 600 m, skoku u dalj, bacanju vorteksa i štafetama.

Limači naše Atletske škole nastupili su u slijedećem sastavu: Ema Juranović, Glorija Karlović, Maja Kos, Una Lovrić, Sara Kos, Zoe Menalo, Gabrijela Popov, Lara Pracević, Ana Šolić, Grga Cerjak, Ivan Karlović Papak, Benjamin Kos, Kristijan Matić i Bartol Pavelić.

Evidentan potpis kvalitetnog trenerskog rada bio je vidljiv kroz uspješan rezultatski niz, jer su se  limači, kao i njihove starije klupske kolege/ice prethodnog vikenda (kadeti i juniori), s ovog natjecanja vratili s odličjima oko vrata osvojenim ovoga puta u trci po grupama. Ukupno s ovog natjecanja na klupski saldo ide novih 227 bodova. Bravo za sve naše limače!!!

Kako bi natjecanje proveli organizacijski i protokolarno točno, te bez primjedbe sudaca prilikom ulaska, rasporeda i izlaska s atletske staze, još uvijek zaigrane družine limača, treneru Franji Gavranoviću na ovom natjecanju uspješno je asistirala juniorka Atletske škole Anja Petračić.

Naši su pak seniori nastupili na Zagreb21 proljetnom polumaratonu, koji se trčao u samom srcu Zagreba, sa startom ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice pa preko Avenije Večeslava Holjevca i okretom kod zagrebačkog Bundeka. Izrazito jak vjetar u nedjeljno jutro je utrku učinio kudikamo težom, no to je za naše članove samo bio dodatan izazov koji je valjalo savladati. Naš najbolje plasirani član je ovoga puta bio Martin Pečnik s vremenom 1:29:44, a nedugo iza njega ovu je utrku završio i Josip Martinović u vremenu 1:32:57.

Već sljedećeg vikenda, u nedjelju 09.05.2021., za klupske bodove se bore seniori/ke našeg Kluba svojim nastupom na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju koje će se održati u Zagrebu u sklopu utrke Boroša, na trasi koja starta na Trgu bana Josipa Jelačića a završava na vrhu Sljemena kod Televizijskog tornja. Želimo im puno sportskog uspjeha, osobni rekorda i da trku završe bez ozljeda.  

Ukupni rezultati 2. kola HALS-a za limače su dostupni ovdje, rezultati Zagreb21 polumaratona su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama.