Jedno kolo prije kraja zimske trail lige, maratonci osigurali pobjedu

Još jedno pravo zimsko iskustvo, s puno snijega, leda i jakim vjetrom koji je čak rušio drveće po stazi, proživjeli su trkači Maraton kluba Velika Gorica na 10. kolu Samoborske zimske trail lige, održanom u subotu na Samoborskom gorju. Naši su traileri u vodstvu u ekipnom poretku lige, a nakon desetog i pretposljednjeg kola lige može se reći da su osigurali pobjedu. Na finalnom kolu, koje će se održati u subotu 11. veljače, dovoljno je da rekreativno otrče na jednoj od dvije staze te će s osvojenim bodovima potvrditi pobjedu.

Na desetom kolu SZTL nastupilo je sedam trkača našeg kluba, od čega njih šest na dugoj 15-kilometarskoj stazi. Vedrana Janjić bila je opet najbrža među ženama i osigurala je prvo mjesto u konačnom poretku lige. Jasna Mikulić bila je treća među ženama, a u poretku lige drži drugo mjesto. Matej Janjić je na teškoj stazi bio drugi najbrži muškarac i najbrži hrvatski trkač, iza Slovenca Aleša Lindiča. Matej je također osigurao drugo mjesto u ukupnom poretku lige.

Na dugoj stazi još su trčali Hrvoje Mikulić (6. mjesto), Danijel Trgovac (12.) i Marijan Malčević (13.), a Kristina Terzić bila je osma u ženskom poretku kratke 8-kilometarske staze. Što se tiče konačnog poretka, Kristina i Hrvoje također će dobiti priznanja jer su među najboljima u svojim kategorijama, Kristina druga u Ž45, a Hrvoje treći u M45. Za potvrdu ovih izvrsnih rezultata velikogoričkih trkača pričekat ćemo subotu, kad je na rasporedu posebno finalno fašničko kolo, pa su svi prijatelji kluba pozvani na zabavu i proslavu u Klet Poljanica.