Jasna Mikulić brončana u KontinenTrail ligi

Prethodni vikend bio je bogat aktivnostima za Maraton klub Velika Gorica. Počelo je s radnim djelom, na kojem nas je predstavljao predsjednik našeg Kluba g. Darko Batković, sudjelujući na redovnoj Izbornoj skupštini Hrvatskog atletskog saveza (HAS) za mandatno razdoblje 2022.-2026., koja se održala u subotu, 5.11.2022., u 12.00 sati u Hotelu International u Zagrebu. U natjecateljskom djelu izbor je bio raznovrstan i bogat za sve kategorije atletičara našeg kluba počevši od limača pa sve do seniora. U subotu, 5.11.2022., održan je PoniQ Trail, koji je ujedno bio i 8 kolo, tj. finale KontinenTrail lige. U nedjelju, 6.11.2022., održano je kros prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) u Zaprešiću, Martinski polumaraton u Dugom selu, te Zagrebački noćni cener u samom centru Zagreba.

Krenimo kronološki… Darko Batković predstavljao je naš Klub na Izbornoj skupštini HAS-a. Nakon razrješenja dosadašnjeg vodstva zbog isteka prethodnog mandata, sudionici Skupštine birali su nove čelnike krovne hrvatske atletske organizacije. Kandidaturu i svoje programe za tu odgovornu ulogu predstavili su g. Duje Bonacci iz Atletskog kluba Sesevete i g. Ivan Veštić, koji je u prethodna dva mandata obnašao funkciju predsjednika. Nakon trosatnog izlaganja, protokola, na kraju se pristupilo glasovanju svih nazočnih skupštinara. Treba istaći da je Maraton klubu Velika Gorica po kriterijima Hrvatskog atletskog saveza dodijeljen maksimalan broj glasova (4) koje klub može pojedinačno dodijeliti svome kandidatu. U konačnici, izbornim glasovanjem za novog (starog) predsjednika izabran je g. Ivan Veštić iz Splita koji je dobio povjerenje 201 skupštinara, a njegov protukandidat g. Duje Bonacci prikupio je 78 glasova nazočnih na skupštini s pravom glasa.

PoniQ Trail bio je 8. utrka, finale KontinenTrail lige, a naši su predstavnici trčali stazu dugu 28 km s više od 1260 m elevacije. Jasna Mikulić je utrku završila kao treća u ženskoj kategoriji, Hrvoje Mikulić je 14. muški, a Marijan Malčević 19. muški. Jasna je s današnjim trećim mjestom potvrdila treće mjesto ukupno u ligi, u elitnoj klasi duge utrke, iza poznatih trkačica Vesele Brajković i Maje Krčelić.

Par rečenica općenito o KontinenTrail ligi. Liga ima 8 utrka, a duge staze bile su različitih dužina – Z brega na breg u Desiniću (25 km), Samobor (31 km), Rastoke (42 km), 100% trail Rakov Potok (25 km), Žumberak (42 km), Ogulin (33 km), Trakošćan (28 km) i PoniQ Zagreb (28 km). Jasna je otrčala 7 utrka – bila je 5. žena u Desiniću, 5. u Samoboru, 6. u Rastokama i onda četiri puta zaredom na postolju 3. žena (Žumberak, Ogulin, Trakošćan, PoniQ), zasluženo osvojivši 3. mjesto u ukupnom plasmanu Lige. Hrvoje je istrčao svih osam utrka na dugim stazama, ali mu je zbog fulanja staze na Trakošćanu upisan DNF rezultat, što je malo poremetilo borbu za bolji rezultat na kraju sezone; završio je 7. generalno među muškima i 5. u kategoriji M40. Marijan je trčao na 7 utrka, 3 kratke staze i 4 duge staze, pa zbog tog miksa nije visoko u plasmanu, generalno 21. muški na dugoj i 11. u kategoriji M40.

Prvenstvo u krosu HALS-a ujedno označava i kraj uspješne sezone HALS-a za tekuću godinu. Natjecanje je održano na atraktivnom Golf centru Novi Dvori uz sudjelovanje dvadeset timova. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica predstavili su limačice i limači: Ana Trčak, Ema Gilja, Mateo Strčević, Bartol Pavelić i Grga Cerjak. Kod mlađih kadetkinja i kadeta nastupili su: Petra Knežević, Karla Vlahovac, Kristijan Matić i Jerko Cvetković.

Jasminka Zvonar je nastupila na Martinskom polumaratonu te s vremenom 1:48:26 zauzela ukupno 6.poziciju, ali i srebro u kategoriji Ž45. Željko Glogoški utrku završava za 1:54:51 te se penja na 38. mjesto ukupno i 9. u kategoriji M45. Zvonimir Migić i Dario Gustetić utrku završavaju za 2:06:52 odnosno 2:11:08 te zauzimaju 50. i 54. mjesto ukupno (15. i 15. u kategoriji M45). Od naših mlađih članova, Tonka Prpa je bila prva u konkurenciji curica 5./6. na utrci od 500 m. Na utrci od 5 km su trčali Ivica i Severina Prpa. Ivica je bio 13. u muškoj konkurenciji, a Severina 14. među ženama.

Bogati vikend za naš Klub završava Zagrebačkim noćnom cenerom gdje su nastupili naši seniori. Utrku od 10 km samim centrom Zagreba prvi završava Josip Martinović s vremenom 40:45. Nedugo nakon njega u cilj ulaze i supružnici Jasna i Hrvoje Mikulić koji su, podsjećamo, samo dan ranije nastupili na PoniQ Trail utrci. Hrvoje je utrku završio za 43:02, a Jasna za 48:29.

Ukupni rezultati Prvenstva u krosu HALS-a dostupni su ovdje, rezultati Martinskog polumaratona su dostupni ovdje, ukupni rezultati KontinenTrail lige su dostupni ovdje, a ukupni rezultati Zagrebačkog noćnog cenera su dostupni ovdje.