Hrvoje Mikulić i Kristina Terzić rušili rekorde na ZG noćnom ceneru, Josip Martinović odličan na lošinjsko-creskom trailu

Naši su trkači proteklog vikenda nastupili širom Hrvatske na nekoliko utrka u različitim disciplinama, zabilježivši odlične rezultate.

Na 12. Zagrebačkom noćnom ceneru, jednoj od najvećih utrka u metropoli, koja na startu na Trgu bana Jelačića okupi skoro 3000 natjecatelja, Maraton klub Velika Gorica su u nedjelju 5. studenog predstavljali Hrvoje Mikulić i Kristina Terzić. Oboje su postigli svoje nove rekorde.

Hrvoje je u cilj stigao 144. u generalnom poretku i 126. u muškoj konkurenciji, a njegov rezultat 42:08 je novi osobni rekord na 10 kilometara. Kristinin rezultat 51:09 također je njezin najbolji rezultat ikad, a s njime je osvojila 751. mjesto ukupno i 127. mjesto među ženama, dakle visoko u prvoj četvrtini poretka. Zanimljivo je da su i Hrvoje i Kristina na 16. mjestu u svojim dobnim kategorijama M45 i Ž45.

Osim na zagrebačkom asfaltu, naših je trkača bilo na lošinjsko-creskom kamenjaru te na zagorskoj planini Ivanščici.

U subotu i nedjelju su na Lošinju i Cresu u dva dana održana dva traila. Prvog dana je na Lošinj Trailu bilo oko 650 sudionika, a dan poslije je na susjednom otoku održan Cres Trail s oko 280 natjecatelja. Trčalo se i hodalo na tri različite staze, a naš Josip Martinović je na obje utrke bio odličan na stazama od 15 kilometara.

U subotu je Josip bio ukupno sedmi od 200 finišera, te treći od Hrvata, s vremenom 1h19min01sec. U nedjelju je među 60 finišera na Cres Trailu Josip bio peti, s rezultatom 1h31min55sec.

Osim Josipa, na lošinjsko-creskom trail vikendu bili su i članovi obitelji Biškup. Nastupali su na najkraćoj 8-kilometarskoj stazi. Jan Biškup je u subotu bio 50. među 342 finišera, a u nedjelju 28. među 175 finišera. Najmlađa Roza Biškup je ponosno promovirala klub u plavoj trenirci i na obje utrke se upisala među finišere na stazi od 8 kilometara.

Na drugom kraju Hrvatske, u Zagorju, u subotu je održana 10. Transverzala Ivanščice. Na najvišoj zagorskoj planini trčala se trekk&trail utrka dužine 37 kilometara, s 2000 metara elevacije, a MKVG je predstavljao Marijan Malčević. Start je bio u Novom Golubovcu, a cilj u Završju Podbelskom. Nakon obilaska nekoliko planinskih vrhova, Marijan je u cilj ušao za 5h45min10sec, na 55. mjestu od 170 natjecatelja.