Hrvatska atletska cestovna liga: Maraton klub Velika Gorica na petom mjestu od 52 kluba

Maraton klub Velika Gorica zauzima peto mjesto među 52 kluba koja su sudjelovala u dosadašnjih devet kola 1. Hrvatske atletske cestovne lige.

Objavljene su osvježene tablice i poredak u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi, a nakon pribrajanja bodova s Plitvičkog maratona i Karlovačkog cenera, koji su bili osmo i deveto kolo lige, naš klub našao se na petom mjestu tabele od ukupno 52 kluba koja su dosad sudjelovala u ligi.

Podsjetimo se, nakon sedam kola bili smo na četvrtom mjestu, no zbog nesudjelovanja na Plitvičkom maratonu, prestigli su nas dečki i cure iz AK Martin Dugo Selo. Na Karlovačkom ceneru bili smo u punom sastavu sa čak sedam trkača pa smo zaradili puno bodova i trenutno imamo 1546 bodova, dvjestotinjak više od šestoplasiranog AK Maksimir. Četvrtoplasirani Dugoselci nam bježe za 86 bodova, a nije predaleko ni trećeplasirani AK Žumberak (1731,5 bodova), pa nam u preostalih devet kola slijedi zanimljiva borba za prestiž. Na vrhu ligaškog poretka su AK Fit iz Zaprešića (3183 bodova)  i zagrebački AK Sljeme (3072 bodova).

Posebno se vodi poredak muških i ženskih ekipa, a tu smo također blizu vrha. Naši trkači zauzimaju sedmo mjesto među devetnaest muških ekipa, a trkačice su na šestom mjestu od dvanaest ekipa.

U pojedinačnom poretku najbolji rezultat ima Vedrana Janjić, koja je sudjelovala u pet utrka i na trećem je mjestu u poretku žena, odnosno na prvom mjestu kategorije Ž40. Ispred Vedrane u generalnom poretku su samo Tea Faber (AK Dubrovnik) i Ines Jozić (UMK Mazator, Slavonski Brod).

Jasna Mikulić sudjelovala je u četiri utrke i sad je na 19. mjestu ženskog poretka, odnosno peta u kategoriji Ž45. Jasminka Zvonar je u tri utrke skupila dovoljno bodova za 25. mjesto ukupno i treće mjesto u kategoriji Ž55. Renata Horvatek je u istoj kategoriji peta, i ukupno 45. Za klub su još trčale Kristina Terzić, Lana Pečnik, Edita Grgić i Ivana Novak.

U muškoj kategoriji, najbliže vrhu je Josip Martinović, na 28. mjestu generalnog poretka i četvrti u M40. On je dosad sudjelovao u četiri ligaške utrke. Danijel Trgovac također je bio na četiri utrke i sad je na 33. mjestu lige, odnosno peti u kategoriji M45. Matej Janjić je s četiri utrke stigao do 36. mjesta i 18. mjesta u svojoj dobnoj kategoriji. Ligaške bodove u dresu MKVG skupljali su još Vedran Planinšek, Hrvoje Mikulić, Marijan Malčević, Nedjeljko Babić, Berislav Devčić, Darko Kovač i Zvonimir Migić.

Sljedeća utrka lige bit će Noćna 10ka u Zagrebu na Jarunu, na rasporedu u subotu 15. srpnja.