Dvije bronce zlatnog sjaja na Dvoranskom PH za seniore/ke

Dvoranskim prvenstvom Hrvatske za seniore/ke, koje se održalo 26.02.2022. na zagrebačkom velesajmu, ujedno su završena službena dvoranska nadmetanja, nakon čega se „kraljica sportova” seli na otvorene atletske terene. U sklopu Prvenstva održan je i miting za kadetkinje i kadete. Na ovom Prvenstvu sudjelovalo je trideset ekipa iz Hrvatske uz ukupno dvije stotine trideset i pet atletičarki i atletičara. Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica nastupila je na Prvenstvu Hrvatske s četiri natjecatelja i na kadetskom mitingu s tri atletičarke. U štafeti 4 × 400 m trčale su: Tena Martinec, Ema Vuković i Lucija Sever, a  štafetu kompletira Nina Vuković, koja je pored ove trke prethodno nastupila i na seniorskoj trci za žene u disciplini 400 m pojedinačno.

I upravo je štafetna trka naših atletičarki oduševila sve u Klubu. Naše cure, mnogo mlađe od konkurencije, s rezultatom 3:56,22 min ravnopravno su na pobjedničkom  postolju stale uz bok elitnih klubova AK Agrama (3:47,21 min)  i ASK Split (3:50,80 min). Bilo je pravo zadovoljstvo tijekom trke gledati njihovu borbenost i glad za sportskim natjecanjem, kroz kojeg su prezentirale zajedništvo i timski duh, a to neminovno rezultira uspjehom. Na podatak da su klupski štafetni rekord popravile za dvanaest sekundi ne preostaje nam reći ništa drugo nego: Bravo i čestitamo „mazatoricama” i njihovom treneru!

Broncom se okitila i Nina Vuković na 400 m koja je s vremenom 56,06 s ostvarila najbolje osobno vrijeme u dvorani u prvoj godini seniorske konkurencije. Ispred nje su bile dvije križevčanke, Veronika Drljačić 55,24 s. i Ida Šimunčić 55,89 s.

U disciplini 200 m na Mitingu za kadetkinje i kadete nastupile su: Tena Petračić, Tara Petračić i Livia Debelić. Teni Petračić ovo je bio prvi nastup u sprinterskim disciplinama, a vrijeme od 27,67 s dovelo ju je do  četvrte pozicije od ukupno dvadeset i sedam natjecateljskih mjesta. Odlično se snašla i ovom trenutku dala svoj maksimum u sprintu. Šesto mjesto pripalo je Liviji Debelić s vremenom 27,73 s, a deseto Tari Petračić s vremenom 28,38 s.

Kada se napravi rezime dvoranske sezone u 2022., u Klubu s neskrivenim zadovoljstvom možemo konstatirati da smo s rezultatima Atletske škole Maraton kluba, opisano poslovnim rječnikom, „prebacili normu” jer u periodu od samo mjeseca dana osvojene su: dvije zlatne, dvije brončane i jedna srebrna medalja na Prvenstvima Hrvatske, te četiri prva mjesta na Miting natjecanjima uz poseban naglasak na obvezu nastupa mladih atletičarki i atletičara svih uzrasnih kategorija. Ostajemo, a i nadalje ćemo raditi na bitnoj točki Klupskog programa koja ustrajno promovira i provodi u djelo ideju –  atletika za sve.

Nakon jednotjedne stanke slijedi Ekipno natjecanje u krosu koje će se održati 13.03.2022. u Labinu.

Proteklog je vikenda održan i 22. Split maraton gdje su nastupili naši dugoprugaši. Izvješće od te utrke pročitajte sutra.

Ukupni rezultati Dvoranskog PH za seniore/ke su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.