Dva zlata, srebro i bronca na HAAK Mladost mitingu

U petak, 10.6.2012., održano je jubilarno 10. izdanje Karlovačkog cenera, gdje je nastupilo i 6 naših seniora. U nastavku vikenda, 11. i 12. lipnja 2022., na terenima Sportskog parka Mladost u Zagrebu održan je Atletski miting HAAK Mladost. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom međunarodnom natjecanju predstavljalo je 10 atletičara s ukupno 17 nastupa u 9 različitih disciplina. Na samom mitingu sudjelovala su 52 kluba ubrajajući goste iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Njemačke i SAD-a, uz 326 natjecatelja. Konačno, naša Tena Martinec je kao članica Hrvatske atletske reprezentacije nastupila na Balkanijadi za mlađe juniore/ke., koje se održalo 12.06.2022. u Baru u Crnoj Gori.

 

Počinjemo kronološki, s Karlovačkim cenerom.

Jubilarno, 10. izdanje ove utrke je ujedno bilo i prvenstvo Balkana na 10 km, što je privuklo jaku domaću i stranu konkurenciju. Naš je Klub bio zastupljen sa 6 natjecatelja. Od pripadnica ljepšeg spola, prva u cilj ulazi Lana Pečnik s vremenom 46:43 te zauzima ukupno 22. mjesto te 12. mjesto u kategoriji Ž35. Nadugo nakon Lane u cilj ulazi i Vedrana Janjić, kojoj je ovo prva utrka nakon kraće stanke zbog ozljede. No, odlično se snašla te utrku završila za 49:24, čime je zauzela ukupno 39. poziciju i 19. mjesto u kategoriji Ž35, a onim rezultatom postavila i svoj novi osobni rekord na ovoj distanci. Od naših muških predstavnika, prvi u cilj ulazi Bruno Škrinjarić s vremenom 34:10 koji je zauzeo 15. mjesto u ukupnom poretku. Nedugo nakon Brune, ciljem prolaze još i Vedran Planinšek (u vremenu 38:50, 19. mjesto ukupno, 6. u kategoriji M35), Josip Martinović (u vremenu 40:10, 35. mjesto ukupno, 10. u kategoriji M35) i Matej Janjić (u vremenu 40:15, 37. mjesto ukupno, 11. u kategoriji MS).

Vedrana i Bruno nam prenose dio svojih dojmova. Vedrana kaže da su bili… “odlični uvjeti staze i vrijeme taman za utrku. Kontrolirala sam tempo, što mi je osiguralo progresivni pace sa konačno PB-jem na 10 km. I što je najvažnije, super sam se osjećala na kraju što pokazuje prostor za napredak.“

Bruno nije mogao sakriti malo nezadovoljstvo postignutim rezultatom te prenosi „… očito me ta atmosfera malo prejako ponijela. Čovjek bi pomislio da sam do sada skupio dovoljno iskustva ne raditi neke greške, no očito ne. Krenuo sam dosta brzo iza vodeće grupe na paceu koji je malo brži od onog na što sam navikao. Mislim si, ajde da tako probam, pa ću možda izdržati do kraja. I sve je dosta dobro išlo, no onda sam se malo prepao kad sam vidio da sam napravio PB – ali na 5 km, i to za dosta. U drugoj polovici utrke sam onda počeo padati, i na kraju završavam s vremenom otprilike istim kao i prošle godine.“

No, Bruno se odmah išao iskupiti, pa je u nedjelju sudjelovao na biciklističkoj MTB utrci „XC utrka Vrata od Krča“ u sklopu utrke 100 Hupsera u sklopu 7. Buševske biciklijade u Buševcu. Iako utrka nikako nije baš “hardcore XC”, pošto se od XC elementa samo vozi po blagom makadamu, bilo je dosta zabavno, ali i poučno. Bruno na prenosi: „Vozio sam cijelo vrijeme u grupi na čelu utrke, no na kraju je jedan hupser presudio i u zadnjem sprintu sam završio na 3. mjestu ukupno. Sve u svemu, super zadovoljan.“

 

 

Prelazimo na izvještaj s Atletskog mitinga HAAK Mladost.

Prvog dana natjecanja odličan nastup imala je kadetkinja Tena Petračić, koja trku na 1500 m završava s vremenom 4:55,93 min., čime zauzima ukupno drugo mjesto i osvaja odličje srebrnog sjaja. U vrlo jakoj konkurenciji utrke seniorki na 400 m, Nina Vuković osvaja brončanu medalju s vremenom 55:69 s., a ispred nje po plasmanu našle su se Aleksandra Pešić (OAK-Košutnjak Beograd) i kao prvoplasirana Veronika Drljačić (AK Križevci). Žal za propuštenom medaljom adresiran je na sjajnog Martina Marčeca na utrci od 1500 m u kategoriji seniora, jer je za trećeplasiranim trkačem u cilj utrčao sa zakašnjenjem od samo 41 stotinku sekunde, iako je postavio svoj novi osobni rekord s vremenom 4:31,87 min.

Drugi dan natjecanja bio je još uspješniji za naš Klub, u režiji istih atletičarki, samo u drugim disciplinama. Tena Petračić na trci od 600 m zauzima prvo mjesto i kiti se zlatnom medaljom na mitingu u kategoriji kadetkinja te je ujedno rezultatom 1:40,14 min ispunila normu potrebnu za nastup na državnom prvenstvu sljedećeg tjedna u Varaždinu. Još impresivniji rezultat na 800 m ostvaruje Nina Vuković, koja je ovu dionicu istrčala za 2:08,47 min., i na superioran način dodala još jednu medalju u svojoj bogatoj kolekciji zlatnih medalja.

Na ovom mitingu za Atletsku školu još su nastupili: Viktor Benedetti, Tara Petračić, Anja Petračić, Livia Debelić, Ema Vuković, Lucija Sever i Zeta Hećimović Obradović.

Konačno, naša talentirana atletičarka Tena Martinec je kao članica Hrvatske atletske reprezentacije nastupila na Balkanijadi za mlađe juniore/ke., koje se održalo 12.06.2022. u Baru na crnogorskom primorju. Tena je nastupila na utrci od 800 m te s vremenom 2:20,78 ukupno zauzela 8. mjesto. Svaka čast tena na reprezentativnom nastupu!

Slijedećeg vikenda na rasporedu Hrvatskog atletskog saveza je Prvenstvo Hrvatske za kadete i mlađe kadete u Varaždinu.

Ukupni rezultati Karlovačkog cenera su dostupni ovdje, rezultati HAAK Mladost mitinga su dostupni ovdje, rezultati Balkanijade su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.