Seniori Kluba nastupili u Šibeniku, Dugom selu i Ljubljani

U subotu, 23.19.2021., održano je šesto izdanje utrke Šibenskih deset & Draženova četvorka, u sklopu koje je održano Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. Boje Kluba je na utrci od 10 km branio naš Bruno Škrinjarić. Isti dan je također u Dugom selu održano i deseto izdanje Martinskog polumaratona, gdje je pak nastupio naš Danijel Trgovac. Bogati sportski vikend je zaključio Berislav Devčić nastupom na Ljubljanskom maratonu, koji se po 25. puta održao ove nedjelje.

Krenimo redom, od najkraće pa do najduže utrke. Bruno Škrinjarić je nastupio na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju na utrci od 10 km, u suncem okupanom Šibeniku. Bruno nam prenosi svoje dojmove: “Utrka nije baš pogodna za PB-ove, pošto se u dva kruga od po 5 km u svakom treba savladati dva veća brda, a tu je još i vjetar. Vidjelo se i na ukupnim vremenima svih natjecatelja da je ovo uzelo svoj danak. Ja sam utrku završio na 8. mjestu u ukupnom poretku s vremenom 33:57. Uzevši da sam na ovogodišnjem Karlovačkom ceneru imao približno isto vrijeme, gdje je ruta puno ravnija, prilično sam zadovoljan rezultatom. Moram još poraditi na boljem raspodjelu energije kroz cijelu utrku, ali sad je već prekasno za to ove godine, to je plan za iduću sezonu.”

Koristimo ovdje također priliku da čestitamo našem Turopoljcu, kolegi iz Atletskog kluba Velika Gorica, Dini Bošnjaku, na još jednoj tituli prvaka Hrvatske u seniorskoj konkurenciji!

Danijel Trgovac je branio boje Kluba na Martinskom polumaratonu, i to samo dva tjedna nakon odrađenog maratona u Zagrebu. Danijel nam prenosi svoje dojmove: “Nisam se nikako oporavio od Zagrebačkog maratona (tamo sam se stvarno potrošio, tek sad to osjetim), ali nije ni tak loše kak sam mislio da bi moglo bit. Vrijeme idealno, sunčano, ne prevruće, staza super (do onog brijega na 15, 5 km). Tu sam dobro osjetio nemoć u nogama, ali zato niz brijeg….juhuuu. Na kraju sam i zadovoljan sa plasmanom i vremenom.” Danijel je utrku završio za 1:38:44.

Konačno, naš brzohodač Berislav Devčić je nastupio na Ljubljanskom maratonu. Berislavu je ovo 25. uzastopni nastup na ovom natjecanju što je svakako jako pohvalno, ali i veliki odraz odlične organizacije, slobodno se može reći, najveće trkačke utrke u našem bližem susjedstvu.

Sljedećeg vikenda naši članovi nastupaju na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu na zagrebačkoj Mladosti, gdje se nadamo novim medaljama.