Devčić branio klupske boje na 12-satnom trčanju

U subotu, 6.11.2021., održano je po prvi puta u Hrvatskoj Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u 12-satnom trčanju. Natjecanje je održano po prohladnom ali suhom vremenu na sportskom kompleksu Mladost na Savi. Natjecatelji su počeli trčati u 7 sati ujutro i trčali su sve do 19 sati navečer, tj., sveukupno 12 sati. Da sve bude još (mentalno) zahtjevnije, utrka se trčala dijelom na atletskoj stazi, a dijelom na okolnim terenima, tako da su neki napravili i preko 200 krugova.

Boje našeg Kluba na ovom je natjecanju branio naš Berislav Devčić, koji nam prenosi svoje dojmove: “Istaknuo bih jednu izuzetno poticajnu atmosferu koja je vladala za vrijeme natjecanja. Vedro raspoloženje među natjecateljima, trajno bodrenje sa strane (kao na biciklističkim utrkama), duhoviti komentator utrke, stimulativna glazba. Zbog  svega toga, preporučio bih ovo natjecanje svim maratoncima. To je nešto što treba doživjeti!

Što se moga nastupa tiče izuzetno sam zadovoljan. U 12 sati prešao sam 85 km i 172 m (nešto više od dva klasična maratona) s time da sam više od 60 km “brzo” hodao. U tome mi je svakako pomogla, već spomenuta, poticajna atmosfera koja te stalno diže i ne pušta ti da popustiš. Inače, u utrci su postignuti rekordi Hrvatske i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.”

Čestitamo našem Berislavu! Ovime smo zaključili atletsku 2021. sezonu te se svi veselimo malom odmoru, prije početka priprema za natjecanja u dvorani početkom sljedeće godine.

Ukupni rezultati Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske u 12-satnom trčanju su dostupni ovdje.