Darko Radić odličan na utrci Cvjetnom obalom, Prpe opet aktivni, triatlonci odradili olimpijsku dužinu

Na morskoj obali, u Međimurju, u Varaždinu i na Jarunu sudjelovali su naši članovi proteklog vikenda u utrkama u stadionskom i cestovnom trčanju i triatlonu, a opet je osvojeno nekoliko medalja.

Sezona godišnjih odmora ne znači da nema utrka, čak naprotiv, svakog vikenda ima ih na sve strane. Bilo je tako i proteklog vikenda, kad su članovi Maraton kluba Velika Gorica zabilježili odlične nastupe na 16. utrci Cvjetnom obalom u Svetom Filipu i Jakovu, na 6. utrci općine Mala Subotica i na Zagreb Open olimpijskom triatlonu na zagrebačkom Jarunu. Imali smo također predstavnika na 27. otvorenom međunarodnom prvenstvu Hrvatske u atletici za veterane, održanom u Varaždinu.

Desetkilometarska utka Cvjetnom obalom održana je šesnaesti put u subotu 8. srpnja, sa startom i ciljem na rivi u Svetom Filipu i Jakovu, a staza je išla uz more i kroz Turanj. Među 82 finišera naš Darko Radić bio je odličan deseti u generalci, deveti među muškima i drugi u kategoriji M45. Za 10km trebalo mu je 40,21 minuta, što je fenomenalan pace 4,02.

Drugi muški natjecatelj u dresu MKVG bio je Marijan Malčević, kojemu je to bila prva utrka nakon rehabilitacije zbog operacije, pa je zadovoljan rezultatom od točno 48 minuta, dovoljnim za 27. mjesto od 63 muška trkača i osmo mjesto u M45. By the way, M45 je bila najbrojnija dobna kategorija na utrci sa čak 22 trkača. Moglo bi se reći, rastrčali se muži u najboljim godinama.

Od žena u najboljim godinama na utrci smo imali Editu Grgić, koja je s rezultatom 55,28 minuta bila šesta u kategoriji Ž45 i ukupno trinaesta među ženama. Svi rezultati utrke Cvjetnom obalom su na linku.

Na drugom kraju države, u Međimurju, u subotu je šesti put održana Utrka općine Mala Subotica. Među više od 160 trkača ma dvije dužine (4.2km i 7.9km). Tamo su MKVG predstavljali članovi obitelji Prpa, svi na kraćoj stazi.

Ivica Prpa je s odličnim paceom 4,11 do cilja stigao za 17,31 minuta, ukupno na 20. mjestu, 18. među muškima i drugi u kategoriji M50. Severina Prpa je s rezultatom 23.25 minuta bila 29. u ženskoj konkurenciji i druga među kadetkinjama. Valerija Prpa se prvi put ubrzala na pace ispod 6 min/km, a s rezultatom 25,03 minuta završila 41. među ženama. Evo link na rezultate iz Male Subotice.

U subotu je ma Jarunu održan 27. Zagreb Open olimpijski triatlon. Olimpijski znači da su natjecatelji plivali 1500 metara, vozili bicikle 37,2 kilometara i trčali 10 kilometara. Nastupilo je i četvero natjecatelja koji inače trče za MKVG.

Najbrži je bio Vedran Planinšek (2.16.26,2), osvojivši 11. mjesto u muškoj konkurenciji i prvo u kategoriji M35. Vedrana Janjić odradila je utrku s rezultatom 2.28.32,7 te osvojila peto mjesto među ženama i drugo u Ž40. Olimpijski triatlon su također finiširali Dario Gustetić (2.46.40,4) i Zvonimir Migić (2.59.00,7). Gustetić je bio šesti u kategoriji M50, a Migić šesnaesti u kategoriji M45.

U Varaždinu je na atletskom prvenstvu za veterane, održanom na stadionu Slobode, sudjelovao Berislav Devčić. U utrci na 5000 metara je s rezultatom 27,46 minuta osvojio treće mjesto u kategoriji M55.