Četiri pobjednička postolja na Jaskanskom polumaratonu, Vedrana Janjić i dalje broj 1 u HACL

25. Jaskanski polumaraton bio je središnji događaj za trkače Maraton kluba Velika Gorica proteklog vikenda, a zastava kluba zavijorila se četiri puta na poobjedničkom postolju te utrke. Osim u Jaski, trčali smo u Zagrebu, Križu i Dubrovniku, ostvarivši odlične rezultate.

25. Jaskanski polumaraton, održan u Jastrebarskom u organizaciji AK Jastreb 99 u nedjelju 19. svibnja, boduje se kao 6.kolo Hrvatske atletske cestovne lige, pa smo među 98 natjecatelja na 21.1-kilometarskoj stazi imali šestero naših, po troje u ženskoj i muškoj ekipi. To će nam donijeti puno bodova za ostanak pri vrhu ligaške tabele. Nakon pet kola, MKVG je na petom mjestu od četrdeset klubova, a rezultati nakon šestog kola znat će se za par dana.

Najbolji rezultat u Jastrebarskom, na brdovitoj stazi s 330 metara elevacije i pod vrelinom proljetnog sunca, ostvarila je Vedrana Janjić, završivši utrku na 3. mjestu generalnog poretka žena. Vedrani je do cilja trebalo 1h47min16sec, a od nje su brže bile jedino dvije trkačica AK Svetice Nikolina Ilijanić i Martina Horvat. Vedrana se drugi put popela na postolje, i to na najvišu stepenicu, na proglašenju kategorije Ž45, u kojoj je bila dominantno najbrža. Vedrana Janjić nakon šestog kola Hrvatske atletske cestovne lige sigurno ostaje na prvom mjestu ženske konkurencije. Lani je, podsjetimo, Vedrana bila prvakinja HACL.

Dvije naše trkačice popele su se zajedno na pobjedničko postolje kategorije Ž55. Jasminka Zvonar je s rezultatom 1h55min31sec bila druga, a Renata Horvatek je s rezultatom 2h02min54sec stigla do cilja treća. Na postolju su bile s Natalijom Gulin (AK Biograd).

Najbrži Velikogoričanin u Jaski bio je Vedran Planinšek, koji je s rezultatom 1h28min25sec osvojio fantastično peto mjesto u muškoj konkurenciji te prvo mjesto u kategoriji M35. Bodove za MKVG još su u Jaski osvojili Marijan Malčević (2h04min37sec, 45. mjesto muški) i Berislav Devčić (2h28min54sec, 62. mjesto muški).

Kompletni rezultati Jaskanskog polumaratona su na portalu Stotinka. Sljedeća ligaška utrka na kojoj će nastupiti naši trkači bit će Plitvički maraton, u nedjelju 2. lipnja.

U subotu je nekoliko naših trkača sudjelovalo na Festivalu sporta Decathlon na Jarunu. Jedan od njih bio je Vedran Planinšek, koji je 4.8-kilometarsku stazu pretrčao za 17min32sec, osvojivši 6. mjesto generalke među 340 finišera i finišerki. Malo iza njega ciljem je prošao Ivica Prpa (19min15sec, 19. mjesto), a na sigurnoj udaljenosti bio je Zvonimir Bradić (28min04sec, 187. mjesto).

Na drugoj strani Zagreba, na Bundeku, u subotu ujutro trčala se humanitarna petkilometarska utrka Run for Down. MKVG je predstavljala Martina Mataković Barun. S rezultatom 24min00sec osvojila je odlično 7. mjesto.

Rezultati obje zagrebačke utrke su na portalu utrka.com.

Naš vatrogasac Nedjeljko Babić nastavlja s odličnim rezultatima u Vatrogasnoj trkačkoj ligi. U subotu je sudjelovao na Vatrogasnoj utrci Dubrovnik, Memorijal Goran Komlenac, koja se boduje kao 3. kolo vatrogasne lige. Na stazi od 6,5 kilometara Babić je s rezultatom 32min34sec osvojio 21. mjesto generalke (126 finišera), 19. mjesto među muškima te drugo mjesto u kategoriji vatrogasaca M50.

Još jedna subotnja utrka bio je Cross Hill Run u Križu. Na stazi od 5 kilometara je Valerija Prpa s rezultatom 33min445sec osvojila 22. mjestu među ženama. Ivica Prpa je, nakon jutarnje jurnjave po Jarunu, u Križu istrčao Pivsku milju i osvojio peto mjesto.

Rezultati iz Dubrovnika i Križa su na portalu Stotinka.