Dva srebra za MK Velika Gorica na 4. kolu HALS-a

U nedjelju, 2.10.2022., na Atletskom stadionu Sportskog parka Mladost u Zagrebu održano je 4. kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS). Organizatori ovoga natjecanja bili su zagrebački klubovi Agram i Dinamo – Zrinjevac. Nastupilo je 27 klubova sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica na ovom natjecanju predstavila se s 10 atletičara. Dan ranije, u subotu 1.10.2022.,održan je i Zagreb maraton i polumaraton, gdje su nastupili naši Želimir Delač i Berislav Devčić. Istog dana održano je 8. izdanje Zadarhalf by Falkensteiner Punta Skala srednje dugog triatlona gdje su nastupili Vedrana Janjić, Vedran Planinšek i Bruno Škrinjarić. Konačno, u subotu je održan i Trakošćan trail gdje su pak nastupili Jasna i Hrvoje Mikulić.

Krećemo s izvještajem 4. kola HALS-a. Disciplinu 1000 m trčali su: Martin Marčec, Tena Petračić, Tara Petračić i Anja Petračić. Na 800 m nastupili su: Petra Knežević, Glorija Karlović, Jerko Cvetković i Petar Pušelj. Na 200 m okušao se Marko Knežević, dok je Bartol Pavelić jedini iz Atletske škole u svom nastupu imao dupli program – trkački dio na 100 m i skok u dalj.

Možda je u pitanju bila koincidencija u raspisu nastupa naših članova, ali Martin Marčec u potpunosti je opravdao svoju formu i odličnim osobnim nastupom u konačnici s vremenom 2:49,56 min. zauzeo fenomenalno drugo mjesto ukupnog plasmana kod mlađih juniora.

Identičan plasman iste discipline na 1000 m u ženskoj konkurenciji kadetkinja ostvarila je i Tena Petračić s vremenom 3:12,46 min., dok  njena sestra Tara Petračić na istoj dužini vremenom 3:34,39 min. kroz cilj prolazi kao trinaestoplasirana kadetkinja.

Sedamnaestim i dvadeset i četvrtim mjestom na 800 m Petra Knežević i Glorija Karlović zaključile su svoj nastup na ovom natjecanju.  Uvijek borbeni Jerko Cvetković u muškoj konkurenciji kadeta na 800 m zauzima nezahvalno, ali vrijedno, četvrto mjesto s rezultatom 2:29,78 min.

Bartol Pavelić sa skokom u dalj od 4,25 m., kao najmlađi član mlađe kadetske skupine, u konačnici zauzima dvanaestu poziciju od ukupno osamnaest natjecatelja, a na 100 m s vremenom 15,13 sec., spustio se na poziciju niže ukupnog plasmana.

Prelazimo na sažetak ostalih utrka gdje su nastupili naši članovi. Na Zagreb maratonu je nastupio naš Berislav Devčić koji je 42,2 km uspio savladati za 5:29:30. Želimir Delač je pak nastupio na utrci polumaratona te s vremenom 1:40:58 se plasirao na 2. mjesto u kategoriji M60!

Na Zadarhalf by Falkensteiner Punta Skala srednje dugom triatlonu Bruno Škrinjarić je s vremenom 4:16:15 ukupno zauzeo 8. mjesto i srebro u kategoriji M35. Bruno nam prenosi svoje dojmove: „Ovdje sam praktički već “domaći”, pošto već duži niz godina dolazim na ovu fenomenalnu utrku. Ni ove godine nije bilo ništa drugačije, organizacija je bila sjajna, klopa odlična, atmosfera nabrijana, a čak nas je i vrijeme poslužilo. Utrku sam počeo po prvi puta sa najbržim muškarcima koji su startali nešto prije rolling starta ostalih natjecatelja. Moram priznati da mi je plivanje bilo jako dobro, držao sam konstantan tempo, i nisam izašao premoren iz mora. Od svih disciplina moram priznati da sam se na bajku osjećao najbolje. Držao sam watte koje nikad prije nisam držao, redovito uzimao šećere, i super se osjećao. Isprobao sam ovu utrku uzimati nešto više ugljikohidrata po satu od uobičajenog, i pokazala se za sada dobra taktika. Trčanje je prošlo standardno dobro, unatoč kiši i vjetru koji su pojačali u drugoj polovici polumaratona. Sve u svemu, super zadovoljan!“. Nedugo nakon Brune u cilj ulazi i Vedran Planinšek u vremenu 5:15:12, te se penje na 21. mjesto u svojoj dobnoj kategoriji. Posebice treba istaknuti rezultat Vedrane Janjić, kojoj je ovo bila prva utrka ove distance. No oslično se snašla i utrku završila za 5:47:23 te zauzela 12. mjesto kod žena i 4. mjesto u kategoriji. I Vedrana nam prenosi svoje dojmove: „Plivanje je bilo odlično, išla sam lagano i suzdržavala se jer nisam znala što me čeka na toj distanci, na kraju brže nego sam planirala. Na biciklu sam se osjećala fenomenalno, nije bilo niti kriza niti umora niti sam se nešto mučila, prosjek 31 km/h što je isto brže od planiranog (planirala sam 30). Trčanje me iznenadilo, prvih 5 km je bilo po planu, a onda je nestalo snage (ili nisam dobro jela ili su falili treninzi duljine ili je bolest prethodni tjedan odnjela svoje), iako prosjek 5.49 nije tako ni loš za prvu ovakvu utrku, daleko je to od onoga što mogu na trčanju. Tim tempom odradim laganu duljinu bez da se umorim. Najvažnije je da sam uživala i da imam volju za nastavak sa treninzima. Sada polako zimska baza, povratak na Japetić trčkaranja i planinarske izlete pa opet, nadam se, nova triatlonska sezona nagodinu.“.

Konačno, na Trakošćan trailu Jasna Mikulić je nastupila na utrci od 28 km s preko 1300 metara ukupne visinske razlike. No snažna volja i dobra taktika su pobijedile, te je utrku završila za 3:31:53 čime je zauzela fenomenalno 3 mjesto u ukupnom poretku.

Već sljedećeg vikenda Maraton klub Velika Gorica kao organizator poziva sve zainteresirane klince i klinceze, od vrtićkog do zaključno sa osnovno školskim uzrastom, da aktivno sudjelujete na 18. Dječjem krosu Grada Velika Gorica, koji će se održati na sportskim igralištima OŠ Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika. Među mnogima od Vas prepoznajemo naše buduće članove željnih dokazivanja u Kraljici sportova – atletici. Vidimo se na Dječjem krosu sljedeće subote, 08.10.2022. Vašom nazočnošću uveličajte našu punoljetnost. Hvala!

Ukupni rezultati 4. kola HALS-a su dostupni ovdje, rezultati Zagreb maratona i polumaratona su dostupni ovdje, rezultati Zadarhalf by Falkensteiner Pusta Skala triatlona su dostupni ovdje, rezultati Trakošćan traila su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.