Aktivan vikend za članove MK Velika Gorica

Proteklog vikenda, subotu i nedjelju, 22. i 23.08.2020., seniori i veterani MK Velika Gorica nastupili su na tri utrke – Žumberak trailu, Slavonskoj trci i Zagreb polumaratonu.

Na Žumberak trailu u nastupila je naša Renata Horvatek na utrci od 15 km s preko 400 metara ukupne visinske razlike. Iako je Renati ovo prva trail utrka, odlično se snašla te je ovu zahtjevnu dionicu istrčala za 2:09:57 i popela se ukupno na 2. mjesto u kategoriji Ž50+.

U Slavonskom Brodu održana je 3. Slavonska trka u sklopu koje su održane utrke na 5 kilometara, 10 kilometara i polumaraton. Na utrci od 5 kilometara koja je startala u 19:20 sudjelovali su naši Ivica i Severina Prpa. Unatoč dosta sparnom vremenu, Ivica je na utrci bio deseti s vremenom 21:25 i prvi u svojoj dobnoj kategoriji, a Severina šesta u ženskoj konkurenciji s vremenom 26:08.

Konačno, u Zagrebu je održan 5. Zagreb polumaraton gdje je nastupilo petero naših članova. Po dosta vrućem i sparnom vremenu najbolje se snašao Martin Pečnik, koje je polumaraton istrčao za 1:29:34. Odličan plasman ostvario je i drugi član muške postave Maraton kluba Velika Gorica Vedran Planinšek s vremenom 1:30:57. Naš treći član na polumaratonu, Josip Martinović utrku je završio s vremenom 1:33:06. Naša jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji Vedrana Janjić istrčala je ovu dionicu za 1:56:17. U sklopu ove utrke, održana je i utrka od 5 km gdje je nastupila Lana Pečnik, kojoj je ovo prva utrka nakon ozljede, a istrčala ju je za 26:12.

Čestitamo svima našim članovima na sjajnim rezultatima koji su odlična uvertira u jesenski dio atletske natjecateljske sezone.

Ukupni rezultati Žumberak traila dostupni su ovdje, rezultati Sunset run utrke dostupni su ovdje, a rezultati Zagreb polumaratona dostupni su ovdje.