Standardno dobre vijesti sa samoborskog gorja

Standardno dobre vijesti stižu sa Samoborskog gorja gdje je u subotu održano 8. kolo Samoborske zimske trail lige (SZTL), u kojem su trkači Maraton kluba Velika Gorica obranili prvo mjesto u ekipnom poretku.

Pravi zimski uvjeti, sa snijegom, ledom i vjetrom koji je spustio temperaturu ispod nule, dočekali su trkače kod Kleti Poljanica, gdje se nalaze start i cilj dviju staza od 8 i 15 kilometara. Na snijeg je ekipa MKVG izašla s čak deset natjecatelja, a bodove za ligu može dobiti maksimalno njih šest. U 8. kolu naši su trkači bili drugi, iza ekipe Bad Company, ali i dalje su nadmoćno prvi u ekipnom poretku.

Najbolje pojedinačne rezultate ostvarili su Vedrana Janjić s prvim mjestom u ženskoj konkurenciji na dugoj stazi i Vedran Planinšek s drugim mjestom među muškima na istoj stazi. Fantastični su još na dugoj stazi bili Matej Janjić (3. muški) i Jasna Mikulić (4. žena). Jasna je poslije utrke imala dvostruko slavlje jer je osim osvajanja puno bodova proslavila i rođendan.

Na dugoj stazi još su trčali Hrvoje Mikulić (9. mjesto), Josip Martinović (12. mjesto) i Danijel Trgovac (19. mjesto). Na kratkoj stazi pregršt bodova za naš Klub osvojili su Kristina Terzić (10. žena) i Marijan Malčević (12. muški), dok je izvan konkurencije za bodove trčao i na snijegu guštao Nedjeljko Babić (23. mjesto).

Još tri kola su do kraja SZTL i vjerujemo da će u finalu 11. veljače naša ekipa podignuti pobjednički pehar. A prije toga pozivamo sve trkače da spoje uživanje u trčanju s uživanjem na snijegu te dođu u subotu na Samoborsko gorje.