Vuković zlatna i srebrna na PH za mlađe seniore

Proteklog vikenda, 3. i 4.9.2022., održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore/ke u organizaciji HAAK Mladost. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom natjecanju predstavljale su 4 atletičarke u 3 različite discipline.

Prvog dana natjecanja naša najbolja atletičarka, Nina Vuković, nastupila je na utrci od 400 m. Nina je ovu udaljenost savladala za 56,22 sec., čime se plasirala na 2. mjestu u ukupnom poretku i ponijela još jednu titulu vice-prvakinje Hrvatske. No, prilika za zlatom se ukazala već sljedećeg dana natjecanja.

Drugog dana natjecanja naše su atletičarke nastupile na utrci od 800 m. Nina ovdje jednostavno nije mogla opet gledati u leđa pobjednici te je u vremenu 2:14,61 min. trijumfalno ušla u cilj kao ukupna pobjednica i prvakinja Hrvatske. Druga naša predstavnica, Tena Martinec, utrku je završila za 2:28,37 min. čime je zauzela 11. mjesto.

Valja također istaknuti da je svojim iznimnim trudom i fenomenalnim rezultatima naša Nina Vuković izabrana u sastav hrvatske reprezentacije za Prvenstvo Mediterana za mlađe seniore, koje će se održati sljedeći vikend u Pescari.

Natjecanje je zaključila naša ženska štafeta na utrci od 4 × 400 m u sastavu Ema Vuković – Tena Martinec – Lucija Sever – Nina Vuković. Cure su se odlično snašle te su s vremenom 4:01,17 min. ukupno zauzele brončanu poziciju.

Naši ostali članovi su također nastupili na pregršt utrka diljem lijepe naše, ali i u susjedstvu. Bruno Škrinjarić je nastupio na Olimpijskom triatlonu na Bledu u Sloveniji gdje je zauzeo ukupno 11. mjesto i 2. mjesto u dobnoj kategoriji.

Vedrana Janjić je nastupila na Aquacity Varaždin olimpijskom triatlonu u Varaždinu te odnijela ukupnu pobjedu, i to na svojoj prvoj utrci „olimpijske distance“, dok je Vedran Planinšek osvojio deveto mjesto.

Lana Pečnik je nastupila na Žumberak utrci na 6 km te ukupno zauzela 3. mjesto ali i zlatnu medalju u svojoj kategoriji s vremenom 27:43. Na istoj je utrci, ali na udaljenosti od 15 km, nastupila i Renata Horvatek koja je zauzela 3. mjesto u svojoj kategoriji s vremenom 1:22:46.

Vrijedi još svakako spomenuti i odlične rezultate koje su naši članovi ostvarili na Žumberak trailu, koji se održao 26.8.2022. Prije svega, valja istaknuti fantastičan rezultat našeg Mateja Janjića koji je nastupio na najdužoj dionici ove utrke od čak 82 km s premo 3500 m  visinske razlike. Matej se hrabro držao te je ovu nevjerojatnu udaljenost savladao za 17:25:56 te zauzeo 14. mjesto u kategoriji M30. Na istoj utrci, ali na nešto kraćoj udaljenosti od 42 km nastupili su Hrvoje Mikulić (5:48:41) i Jasna Mikulić (6:21:54), dok je na utrci od 15 km nastupio Josip Martinović (1:33:53).

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore/ke su dostupni ovdje (dan 1, dan 2), a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.