Vuković do-prvakinja Hrvatske na 1500 i 3000 metara

U subotu i nedjelju, 29. i 30.6.2019., u Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe juniorke na kojem je nastupio i naš Klub s 4 natjecatelja iz naše Atletske škole – sjajnom mlađom juniorkom Ninom Vuković i tri sjajne, tek mlađe kadetkinje Tenom Petračić, Emom Vuković i Hanom Tašaković.

U subotu, prvog dana natjecanja, naše su natjecateljice nastupile na utrci od 1500 metara. Naša kapetanica i najbolja klupska atletičarka Nina Vuković je utrku istrčala za 4:54,76 te se okitila srebrom i titulom do-prvakinje Hrvatske. U prvoj jakosnoj skupini nastupile su i mlađe kadetkinje Tena Petračić i Ema Vuković i, iako 5 godina mlađe od Nine, trče sjajno i postižu osobne i klupske rekorde za mlađe i starije kadetkinje. Tena Petračić je utrku istrčala za 5:02,61, čine je oborila klupski i kadetski rekord za 3 sekunde, i plasirala se na 5. mjesto, a Ema Vuković je za 5:09,59 završila na 9. mjestu.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju, došle su na red duže discipline te i utrka na 3000 metara. Nina Vuković je istrčala utrku života te osvaja novo srebro s rezultatom 10:12,52 i time postavlja novi osobni i klupski rekord za mlađe juniorke i seniorke. U utrci su nastupile i mlađe kadetkinje Tena Petračić, koja je utrku završila za 11:20,42, i Hana Tašaković, čije je prolazno vrijeme bilo (a ujedno i novi osobni rekord) 11:24,38, plasiravši se na 5. i 6. mjesto u ukupnom poretku.

Čestitamo našim mladim atletičarkama na sjajnim rezultatima i pravoj borbenost za klupske boje. Cure su zaslužile mali ljetni odmor prije početka priprema za jesenski dio sezone. Sljedeća klupska utrka je naša Sretna trka na koju pozivamo sve zainteresirane koji malo žele pobjeći od gradske vrućine i provesti cijeli dan u prekrasnom krajoliku, ali i ugodnim temperaturama, Gorskog kotara! Sve informaciju o ovoj utrci su dostupne ovdje.

Ukupni rezultati dostupni su ovdje, a velika galerija slika će uskoro biti dostupna na Facebook stranicama MK Velika Gorica.