Maratonski vikend raspored za goričke maratonce

U subotu, 2.10.2021., održan je 4. memorijalni maraton iz Pokupskog do Velike Gorice u organizaciji velikogoričke HVIDRE gdje je nastupilo i pregršt naših članova. Isti su se dan održala još dva natjecanje gdje je nastupio i naš Klub – naš Berislav Devčić je nastupio na Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju, dok su naše mlađe kategorije nastupile na 5. kolu Hrvatske atletske lige sjever koje je održano u Čakovcu.

Svoj nastup polaznici Atletske škole odradili su u Čakovcu na stadionu SRC „Mladost”, gdje se održalo natjecanje u sklopu 5. kola Hrvatske atletske lige sjever za kategorije limača/ica i mlađih kadeta/kinja. Na ligi je iz našeg Kluba sudjelovalo je 16 atletičara po slijedećim disciplinama: Limači/ice 60 m: Vigo Šušnjić, Mateo Starčević i Vilim Hećimović Obradović, te Gabrijela Popović, Lara Pracević i Maja Kos. Od istih natjecatelja formirane su muške i ženske štafete za limače u disciplini 4×60 m. Na utrci od 300 m za limače/ice trčali su: Bartol Pavelić, Filip Pracević i Roko Vještica Stani, te Gabrijela Karlović, Sara Maras i Zoe Menalo. Kod mlađih kadeta/kinja na 800 m nastupili su: Ivan Toma Aščić, te Zeta Hećimović Obradović, Petra Knežević i Tara Menalo.

Istog je dana u Zagrebu na RŠC Jarun održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju. Maraton klub Velika Gorica u ovoj zahtjevnoj disciplini predstavljao je naš brzohodač Berislav Devčić na dužini od 20 km u kategoriji seniora. Berislav je hrabro „odhodao” svoju dionicu i ukupno trećim mjestom donio važne natjecateljske bodove Klubu.

U subotu ujutro je također startala 4. memorijalna trka HVIDRA-e u čast poginulih hrvatski branitelja s velikogoričkog područja u dužini od 36 km na relaciji sa startom u Pokupskom (most na rijeci Kupi) do spomenika „Golubica” u Velikoj Gorici. Maraton klub dao je punu podršku organizatoru trke aktivnim sudjelovanjem naših članova svih dobnih skupina. Tako je dionicu od starta u Pokupskom do cilja u Gorici, dakle u punoj dužini, otrčao Matej Janjić. Na pola staze, u Kravarskom, su se trkačima iz Pokupskog još pridružili: Bruno Škrinjarić, Josip Martinović, Hrvoje Mikulić, Jasna Mikulić, Luca Žagar, Vedrana Janjić, Želimir Delač i Dina Klarin i Esad Tašaković. I konačno, kod ulaska u Grad, točnije ispred Zajednice športskih udruga Grada Velika Gorica, trku upotpunjuju najmlađi sudionici ovoga memorijala, polaznici Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica koji su svoj doprinos memorijalu trčali pod geslom „Nikada ih zaboraviti nećemo”: Ema Vuković, Lucija Sever, Anja Petračić, Tena Petračić, Tara Petračić, Livia Debelić, Brigita Grčić i Iva Karlović Papak.

No, izgleda da Josipu Martinoviću ovo nije bilo dovoljno trčanja za jedan dan, tako da se odmah nakon odrađene dionice od Kravarskog do Velike Gorice uputio direktno u Kraplje te nastupio na utrci RangerRUN – Sava Run od 12.6 km. Prijašnje trčanje mu je očito bilo dobro zagrijavanje, te se ovdje plasirao ukupno na 5. mjesto s vremenom 54:09.

Konačno, ovoga je vikenda nastupio i naš Nedjeljko Babić, na 11. Međunarodnoj utrci vatrogasaca Mali Lošinj, gdje je dionicu od 8 km savladao za 39:32.

Sljedećeg vikenda naši članovi nastupaju na Prvenstvu Hrvatske u maratonu koje se održava u sklopu Zagreb maratona te na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever.

 

Ukupni rezultati 5. kola HALS-a su dostupni ovdje a rezultati Pojedinačnog i ekipnog PH u cestovnom hodanju su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.