Berba bodova i medalja na 6. Atletskoj utrci za grb grada Zaprešića, Škrinjarić odličan na triatlonu u Poreču

Niti tjedan dana nakon Zagrebačkog maratona, nastavljena je Hrvatska atletska cestovna liga i to 6. Atletskom utrkom za grb grada Zaprešića, održanom u subotu 14. listopada u organizaciji AK Fit na parkiralištu i cestama kod trgovačkog centra West Gate. Bili smo zastupljeni s petero trkača i trkačica te osvojili puno bodova i odličja.

Zaprešićka utrka je 14. kolo HACL-a, no to nije privuklo previše trkača, vjerojatno jer je održana u vikendu između dva velika maratona – zagrebačkog i ljubljanskog. Neumorna Vedrana Janjić, trenutno vodeća trkačica u ligi, je nakon nastupa na maratonu našla snage i volje da trči i u Zaprešiću, a uz nju su MKVG još predstavljali Jasminka Zvonar i Ivana Novak u ženskoj konkurenciji te Marijan Malčević i Jerko Cvetković u muškoj konkurenciji. Izvan konkurencije za bodove nastupio je i šesti član kluba Dario Gustetić.

Najbrži od naše šestorke bio je perspektivni junior Jerko Cvetković (2009. godište), koji je 10 kilometara istrčao za 42min23sec, osvojivši 11. mjesto generalke i prvo mjesto u kategoriji trkača ispod 23 godine. Nakon njega ciljem je prošao Marijan Malčević, s rezultatom 46min07sec, što je bilo dovoljno za 17. mjestu u muškoj konkurenciji i četvrto mjesto u kategoriji M45.

Vedrana Janjić bila je najbrža od naše tri trkačice, s rezultatom 46min45sec osvojivši četvrto mjesto u ženskoj konkurenciji. Organizatori su ovog puta nagrađivali prve četiri trkačice u generalnom poretku, pa je i Vedrana bila na postolju. Na najvišu stepenicu postolja popela se Jasminka Zvonar, kao najbrža u kategoriji Ž55. U ukupnom poretku žena bila je peta, odmah iz Vedrane, s rezultatom 48min59sec.

Ivana Novak bila je 13. u poretku žena s rezultatom 55min05sec, izdržavši ozljedu koja ju je mučila više od pola utrke. Za tu upornost nagrađena je drugim mjesto u kategoriji Ž45. Ni tu nije kraj pobjedničkim postoljima, jer je i Dario Gustetić s rezultatom 54min34sec dospio do drugog mjesta u kategoriji M50.

Rezultati sa zaprešićke utrke su na Utrka.com.

U subotu je na zagrebačkom Jarunu u organizaciji AK Agram održano Prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju. U seniorskoj konkurenciji na utrci od 20 kilometara nastupio je i naš Berislav Devčić. Osvojio je četvrto mjesto, prehodavši stazu za 2h22min32sec.

U subotu smo također imali predstavnicu na Rakova noga trailu, održanom na Medvednici. Bilo je to drugo kolo Medvednica trail lige, a naša trkačica Renata Horvatek osvojila je 11. mjesto na dugoj stazi, u konkurenciji 29 žena. Nakon dva održana kola, Renata je na šestom mjestu ukupnom poretka žena te na prvom mjestu u kategoriji Ž55.

U nedjelju je naš tajnik Bruno Škrinjarić sudjelovao na poznatom Ironman 70.3 triatlonu u Poreču. Riječ je o half-Ironman dionici, odnosno 1900 metara plivanja, 90 kilometara bicikliranja i polumaratonskom trčanju. Bruno je sve to ‘riješio’ za 4h16min41sec, samo sedamnaest i pol minuta iza pobjednika, osvojivši 20. mjesto generalke, peto mjesto u kategoriji M35-39 i drugo mjesto od hrvatskih natjecatelja. Bruno je posebno briljirao u polumaratonu, kojeg je istrčao za 1h17min22sec, najbrže u svojoj dobnoj kategoriji i osmi najbrži od svih muških.