Sretan Uskrs

Sretan Uskrs

U proljeće rano kad se priroda budi zbog dana jednog sretni su ljudi, na licu se vide znakovi sreće, Isus je uskrsnio, napustit nas neće. Sretan Uskrs

Svim ljudima dobre volje, svim članovima Kluba, trkačima i rekreativcima od srca želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.

Maraton klub Velika Gorica

 

Green Devil 2014.

Green devil

Triatlon klub Maksimir, Hrvatski akademski sportski savez u suradnji sa Javnom ustanovom Park prirode Medvednica uspješno su organizirali festival zdravlja i kretanja u prirodi na zagrebačkome Sljemenu.

Dvjesto pedeset aktivnih sudionika svih dobi iz cijele Hrvatske i još stotinjak gledatelja i navijača okupilo se na zagrebačkom Sljemenu na festivalu zdravlja i aktivnog kretanja u prirodi. U okviru festivala organizirano je pet utrka od kojih su tri bodovane za Prvenstvo Hrvatske u kros duatlonu te dvije promotivne utrke trčanja u prirodi. U disciplini super sprint kros duatlon, mlađi natjecatelji kadeti i kadetkinje, trčali su prvo 1.2 km, zatim vozili bicikl 5 km te ponovo trčali 0.6 km.

U promotivnoj utrci za najmlađe sportaše u kategoriji 6-7 godina prvi na cilj došao je Petech Jan iz TK Pula ispred Konović Lucije i Petecha Paula. U kategoriji 8.-11. godina prvi je bio Barac Gabrijel iz TK Rival ispred Sever Lea iz TK Maksimir  i Erjavec Alje iz TK Pula. U starijoj kategoriji od 12. godina prva četiri mjesta pripala su natjecateljima TK Maksimira: Čaić Marku, Vuković Nini, Malić Mislavu i Silaj Jeleni.

U najbrojnijoj utrci, utrci studenata na 3 km, nastupilo je 56 natjecatelja sa više fakulteta i veleučilišta u Hrvatskoj. Tako su nastupili studenti Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Pravnog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta Hrvatskih studija iz Zagreba, Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Pomorskog fakulteta u Rijeci, VERNa iz Zagreba i Veleučilišta u Velikoj Gorici. Ukupno prvo mjesto osvojio je Kucko Marko sa Visokog učilišta VERN. Drugi i treći na utrci bili su studenti Kineziološkog fakulteta: Erent Bruno i Barišić Ivan.

Čestitamo našim članovima koji su aktivni i u drugim sportovima i klubovima!

Galerija slika dostupna je na FB stranici Green Devil

 

 

Prvenstvo Hrvatske na 10000 m, Sinj 2014.

U Sinju je u organizaciji AK Sinj održano ovogodišnje atletsko prvenstvo Hrvatske na 10000 m i hodanju na stazi. U utrci seniorki na 10000 m prvakinja Hrvatske je postala naša najbolja maratonka Lisa Christina Stublic istrčavši novi hrvatski rekord u vremenu 33:17,91 što je za 29 sekundi bolje od dosadašnjeg rekorda koji je postavila Tijana Pavičić prije gotovo 24 godine. Kod seniora na 10000 m naslov prvaka Hrvatske osvojio je Goran Grdenić sa 31:37:40. Pobjednica na 5000 m u brzom hodanju i prvakinja Hrvatske kod seniorki postala je Slavica Marasović u vremenu 29:06,39, dok je prvak Hrvatske na 10000 m hodanje kod seniora postao Bruno Erent sa 54:02,11.

Čestitamo našem članu, kojem je nažalost izmakla medalja, na odličnoj 4. poziciji Berislavu Devčiću, koji je ishodao u vremenu 57:30,70.

Bravo Bero!

Aktivni u proljeće

6.4.2014. iza POU VG održana je manifestacija Aktivni u proljeće koju organizira TZVG na kojoj je sudjelovao MKVG.

Program i zagrijavanje je vodio poznati hrvatski promotor sporta Mario Valentić. U ime Maraton kluba Velika Gorica predsjednik kluba Darko Mišerić je najavio postojeće i nove aktivnosti kluba okružen mladim polaznicima atletske škole.


Poziv na Utrku mira u Zagrebu

Dragi prijatelji trčanja,

U subotu, 05.04.2014 u 18,00 h, u Zagreb stiže posebna vrsta trkača – trkači Utrke mira :) .
Pozivamo Vas da im se pridružite i s njima zajedno istrčite dionicu od Mosta mladosti do Bundeka, gdje će ih dočekati gdadonačelnik g. Milan Bandić, a sve će popratiti kratki kulturni program.

Okupljanje „dobrovoljaca“ koji bi pratili trkače na kratkoj ruti od cca. 1 – 2 km bi bilo ispod Mosta mladosti (kod križanja Adamićeve i Tomljanovićeve ulice u 17,45 h – karta u privitku maila. U privitku također šaljemo dodatni info o samoj manifestaciji, a redoznali više detalja mogu pronaći na http://www.peacerun.org/hr/ i http://www.worldharmonyrun.org/croatia

Za sve koji ne znaju, Utrka mira je štafetna „trkačka manifestacija“ (nije utrka natjecateljskog karaktera). Održava se istovremeno na svim kontinentima, a u europskom dijelu, u razdoblju od kraja veljače do sredine listopda, proći će kroz 27 zemalja. 06.04.2014. u jutro trkači nastavljaju svoj put prema slovenskoj granici.

Cilj ove manifestacije je promicanje svijesti o miru i prijateljstvu – pozitivnih ideala bliskih svakom sportskom entuzijastu :)

PLAN PROGRAMA NA BUNDEKU:

17,30 – 17,45 h – okupljanje lokalnih trkača kod Mosta mladosti

17,45 – dolazak trkača Utrke mira i lagano trčanje prema mjestu dočeka (kod mostića između 2 jezera na Bundeku)

18,00 h – početak kratkog službenog programa dočeka

Vidimo se na Bundeku!

Svi zainteresirani neka se jave tajniku Kluba, g. Krunoslavu Hrnjaku, na mail tajnik@mkvg.hr ili na telefon 095/517 4201. Moguće je organizirani polazak iz Velike Gorice biciklima ili automobilom.Život u pokretu

Srdačno, tajnik, Krunoslav Hrnjak

Život u pokretu

MANIFESTACIJA – AKTIVNI U PROLJEĆE

Turistička zajednica grada Velike Gorice u suradnji sa Zajednicom športskih udruga grada Velike Gorice organizira manifestaciju “Aktivni u proljeće”, koja će se održati
5. travnja 2014. godine.

Maraton klub se odazvao na poziv i u subotu, 5. travnja 2014. godine od 10:00 sati na prostoru oko Pučkog otvorenog učilišta i u Parku dr. Franje Tuđmana, Zagrebačka 37, Velika Gorica, će zajedno sa članovima Kluba nastupiti na manifestaciji.

Program manifestacije:
• Predstavljanje udruga i poduzeća koja se bave rekreacijom, sportom, zdravljem i drugim sličnim aktivnostima
• Prezentacija zanimljivih manje poznatih sportova
• Prezentacija novih oblika rekreacije i aktivno uključivanje građana u neki vid rekreacije (zajedničko vježbanje na otvorenom)

Molimo sve članove Kluba da nam se pridruže.

Srdačno, predsjednik, Darko Mišerić

Život u pokretu

Prvog travnja počinje škola trčanja “Život u pokretu”

U utorak 1. travnja 2014. u 19:15h na ŠRC Radnik kreće škola trčanja Maraton kluba Velika Gorica“Život u pokretu“. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Upisi i prvi trening je na licu mjesta.

Za rekreativce u Školi trčanja u opuštenoj atmosferi pod okom profesionalnih trenera možete početi i napredovati u rekreativnom trčanju. Organiziran škola trčanja za sve uzraste, ali prvenstveno građane, započinje u travnju, a aktivan trening traje do kraja listopada. Škola trčanja se izvodi na otvorenom prostoru, uključuje trening dva puta tjedno te sudjelovanje na Velikogoričkoj kros ligi. Uz samo trčanje uključeni su i drugi oblici rekreacije: biciklističke ture, tracking po Vukomeričkim Goricama, plivanje i rolanje.

„Život u pokretu“ je program sportske rekreacije namijenjen građanstvu i osobama koje nisu uključene u sportske udruge, a ponuđen je program vezan uz osnovno vježbanje, tjelovježbu, trčanje, šetnju, planinarenje, rolanje, biciklizam i plivanje prvenstveno na području grada Velike Gorice.

Program „Život u pokretu“ promiče važnost kretanja i na prvo mjesto stavlja kretanje kroz fizičku aktivnost, uz rekreacijski program provodi se i kampanja koja zagovara kretanje kroz svakodnevno hodanje do stanica javnog prijevoza, zamjenu lifta sa stepenicama, bicikl kao alternativno sredstvo prijevoza u školu i na posao.

Cilj je promovirati i organizirano koristiti sada već izrađene poučne i planinarske staze, biciklističke staze u Turopoljskom kraju te podignuti razinu svijesti o važnosti rekreacije i brige za zdravlje. Također cilj je ukazati i na postojeće sportsko rekreacijske događaje u koje se građani mogu uključiti poput Turopoljske trke u sklopu koje se odvija „Utrka građana“ na 5km ili Kros lige grada Velike Gorice koja se odvija kroz 25 kola te predstavlja sportsku kulturu Grada.

Krajnji cilj je afirmirati građane da se bave rekreacijom i kroz period od deset do dvanaest mjeseci pripremiti ih za uspješan nastup na polumaratonu, odnosno tradicionalno najvećoj cestovnoj utrci u RH i najvećoj sportskoj manifestaciji u Turopoljskom kraju – „Turopoljskoj trci“.

ČPP (često postavljana pitanja):

 • Koji su termini i kako se prijaviti?
  Prijaviti se možete putem  na naš e-mail:mkvg@mkvg.hr ili direktno na telefon/mobitel:  0953943435, treneru Ivanu Barišiću.
 • Gdje se odvijaju treninzi?
  Kod sjevernog dijela zapadne tribine ŠRC-a Radnik, kod prostorija Kluba je mjesto okupljanja. Treninzi se odvijaju na otvorenom prostoru.
 • Što je potrebno ponijeti sa sobom?
  Športsku obuću i odjeću – trenirka i tenisica, ljeti kratke hlačice. Nije nužno potrebno nositi drugu obuću, ali s obzirom da se vježba na umjetnoj travi i tartanu potrebno je imati čistu obuću.
 • Da li postoje svlačionice?
  Da svlačionica postoji, trenutno je zajednička za žene i muškarce, tuševi ne postoje.
 • Da li su mi potrebni osobni dokumenti?
  Ne, ispunit ćete formular s osnovnim podacima, ali nije nužno nositi dokumente za legitimiranje.
 • Koliko je naporan trening?
  Radi se o rekreativnom treningu prilagođenom polaznicima koji ga mogu savladati bez većeg napora.
 • Što i kada smijem pojesti prije treninga?
  Preporuka je da ne jedete barem sat vremena prije treninga, a pojedite nešto bogatije ugljikohidratima što će dati dovoljno energije za kvalitetan trening.
 • Da li treba ponijeti vodu?
  Odgovor je individualan. Sigurno u 45 minuta rekreativnog treninga nećete dehidrirati pa flaša sa vodom može biti samo smetnja. Ukoliko imate naviku piti vodu kroz trening ponesite ju.

Darko Mišerić, predsjednik

Snimka emisije Svakodnevno s gostovanjem Kluba

Zucker kommt zuletzt – šećer na kraju. Na kraju emisije Svakodnevno na Z1 televiziji gostovali su predsjednik i dopredsjednik Maraton kluba Velika Gorica: Darko Mišerić i Ivan Barišić. U deset minutnom nastupu najavili su 22. Turopoljsku utrku, pozvali građane Velike Gorice na rekreaciju od prvog travnja i ispričali ponešto o treningu i pripremama za dugoprugaško trčanje.

Športom se bave cijeli život, trče aktivno u Klubu, od osnutka, već deset godina, a sada su debitirali na televiziji i odlično odradili TV nastup.

Dečki čestitamo!

Za one nestrpljive, Darko i Ivan nastupaju u 1h:41min emisije.

Raspis 13. velikogoričke kros lige

Velikogorička kros liga - 13. sezona

 

U cilju propagiranja atletskog sporta u Turopoljskom kraju klub je 2002 godine pokrenuo “Kros ligu Velike Gorice” u trčanju (kros liga se održava na pisti ZTZ-a na kraju Velika Gorice).

 

Maraton klub „Velika Gorica“objavljuje: KROS LIGU “VELIKA GORICA” 2014.

 

PRVO KOLO KROS LIGE ZAPOČINJE 25.03.2014.

 

 

Kros ligu možete otrčati ili u jutarnjem ili u popodnevnom terminu. Jutarnji termin je u 9h, a popodnevni kao i svih godina do sada u 18h.

 

PISTA ZTZ-A / NA ULAZU U GRAD VELIKA GORICA OD STRANE SISKA / POČETAK: U 9 i 18 SATI / svaki utorak / – dođite makar pola sata ranije radi zagrijavanja !

 

PROLJETNI DIO SASTOJI SE OD 15 KOLA, OD KOJIH JE 8 KOLA POTREBNO ZA PLASMAN, DOK U JESENSKOM DIJELU IMA 10 KOLA, A 6 IH JE POTREBNO ZA PLASMAN

 

SISTEM BODOVANJA:

 

od 1- 4 mjesta dobiva se 100, 95, 92, i 90 bodova a svako niže po bod manje

 

NATJECANJA:

 

 • Duga staza trčanje – 7,6 km
 • Kratka staza trčanje – 3,8 km
 • Djeca trčanje – 1,8 km
 • Hodanje – 3,8 km

 

NATJECATELJI SE OSIM ZA UKUPAN PLASMAN NATJEČU I ZA PLASMAN PO STAROSNIM KATEGORIJAMA:

 • Muškarci
  • do 30 god
  • 30-39
  • 40-49
  • 50-59
  • 60-69
  • od 70 god i više
  • Žene
   • do 30 god
   • 30-39
   • 40-49
   • 50-59
   • 60-69
   • od 70 god i više

NAGRADE: Ukupno – prva tri/pehari

 

Kategorije – prva tri/medalje

 

Ostali – učesničke medalje

 

U Velikoj Gorici, 24.3.2014.

 

Darko Mišerić, predsjednik